Húsz magyar érem született a tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon

Vágólapra másolva!
2024.09.08. 18:30
Fotó: Magyar Búvár Szakszövetség
Húsz éremmel, közte 12 arannyal zárták a mieink a Berlinben rendezett tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságot.

 

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a nemzeti csapat tagjai – az összes kategóriát és korosztályt beleszámítva – 12 arany-, 3 ezüst- és 5 bronzérmet szereztek.

Tájékozódási búvárúszásban Monk, csillag, öt bója, szlalom, paralel és csoportos számokban rendeznek versenyeket, ezekben külön-külön bajnokokat is avatnak. Csillag gyakorlatban Európa-bajnok lett Balázs Péter és Hatházi Katalin, míg a junioroknál Katona Ádám és Takács Liliána győzött. Öt bójában egy magyar arany született: a junior Csipkó Hanga mindenkit megelőzött, aki az M-gyakorlat aranyérmét is begyűjtötte a junior lányoknál.

A záró napon paralelben a felnőttmezőnyben Szász Tamás, a junioroknál Katona Ádám győzött, míg a nőknél a felnőtteknél Hatházi Katalin, utánpótlásban pedig Takács Liliána is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára. A „slusszpoént” a csoportok Eb-sikere jelentette, aranyérmes lett ugyanis a Hatházi Katalin, Virág Anna, Csipkó Hanga, Rendes Linda kvartett, akárcsak a Balázs Péter, Szász Tamás, Katona Ádám, Várszegi Vendel alkotta férficsapat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik