Nyíri szerint nem az FTC kereste meg a klubhoz az olimpiát követően csatlakozó úszóklasszisokat

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.10.01. 12:54
Az olimpiai aranyérmes Rasovszky Kristóf (Fotó: Földi Imre)
A sajtóban megjelentekkel ellentétben nem a Ferencváros kereste meg a klubhoz az olimpiát követően csatlakozó úszóklasszisokat – jelentette ki Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke.

A Magyar Úszószövetség Facebook-oldalán látható videóban a sportvezető elárulta, elsőként a párizsi nyílt vízi versenyen bronzérmes Betlehem Dávid – akinek párja, a nők között ötödik Fábián Bettina ferencvárosi versenyző – kereste meg a klubot a lehetséges váltással kapcsolatban, ő volt az első „dominó”.


Őt csapattársa, az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf követte, aki már a párizsi játékok előtt, májusban jelezte a veszprémi klubvezetőknek, hogy feleségével Budapestre költöznek, a Ferencváros pedig megfelelő feltételeket kínált számára.

„Mindkét fiú a Ferencvárostól függetlenül eljött volna Veszprémből” – hangsúlyozta Nyíri Zoltán.

Kiemelte, ezután érkezett a BVSC csoportja, benne a 100 méter gyorson olimpiai negyedik, vb-bronzérmes Németh Nándorral, az Eb-ezüstérmes Kovács Benedekkel és edzőjükkel, Plagányi Zsolttal.

„Plagányi Zsolt látja, min kell esetleg változtatni, van-e olyan fiatal tehetség, akivel érdemes foglalkozni. Lehet, hogy megtalálja a következő tanítványát. Ehhez kell egy új szemlélet, egy új szem találhat egy új csillagot” – mondta Nyíri Zoltán, aki leszögezte, senki sem csábítottak el, az érkezők pedig a jövőben mindennapi részei lesznek az FTC életének – a kivételt ebben az esetben Betlehem és Fábián jelentik, akik együtt kezdték meg tanulmányaikat az Egyesült Államokban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik