EYOF: ezüstöt nyert az U16-os leány kosárválogatott

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.27. 13:25
Címkék
A Szkocsovszki Igor vezette U16-os leány kosárválogatott ezüstéremmel zárta az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, miután 64−59-es vereséget szenvedett a franciák elleni aranycsatában.

Ezüstérmesként zárták a lányok az EYOF-ot Forrás: wbasket.hu
Ezüstérmesként zárták a lányok az EYOF-ot Forrás: wbasket.hu

Ezüstérmesként zárták a lányok az EYOF-ot • Forrás: wbasket.hu

Ezüstérmesként zárták a lányok az EYOF-ot Forrás: wbasket.hu
Ezüstérmesként zárták a lányok az EYOF-ot Forrás: wbasket.hu

Ezüstérmesként zárták a lányok az EYOF-ot  •  Forrás: wbasket.hu

Az oroszok elleni elődöntős siker után a franciákkal találta szemben magát az U16-os leány kosárválogatott a baki Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál fináléjában.

A mérkőzés elején a francia válogatott került lépéselőnybe. A mezőnykísérleteit az első húsz percben 50 százalékkal értékesítő rivális a palánk alatt kirajzolódó fölényére építve öt-hét ponttal végig előrébb járt. A magyar lányok hatalmasat küzdöttek, nagyon akartak és jól védekeztek. Az első félidőben 15 eladott labdába sikerült belekényszeríteniük az ellenfelet, ugyanakkor a 9−20-as lepattanócsata alapjaiban meghatározta a mérkőzés képét. A nagyszünetre 33−27-es francia vezetéssel vonulhattakpihenni a felek− írja a wbasket.hu.

Előnyét a harmadik negyed elején is őrizte a francia alakulat. Védekezésükön azonban feszítettek a magyarok, és 37−31 után sikerült megtörni az ellenfél által diktált magas ritmust, végül egy 11−1-es sorozattal fordította válogatottunk. A harmadik szakaszt Dúl Terka büntetője zárta, s bizakodhattunk a nyolcpontos előny birtokában (44−52 ). A zárófelvonás első kosarát is a magyar lányok szerezték, így elérte a 10 pontot az előnyünk.

A folytatásban azonban ismét a francia csapat fizikális fölénye lett a meghatározó és már nem engedték ki a kezükből a győzelmet:az ötpontos sikerrel megérdemelten szerezték meg az aranyérmet, míg a magyarok nyakába az ezüstérem került.

Franciaország−Magyarország 64-59 (22-14, 11-13, 11-25, 20-7)

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik