Fitnesz: fiatal versenyzőink két érmet nyertek a felnőtt-vb-n

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.01. 19:36
Címkék
A magyar fiatalok egy héttel ezelőtt a budapesti junior testépítő- és fitnesz-világbajnokságon is bizonyították, hogy a sportág élmezőnyébe tartoznak. A pozsonyi felnőtt vb-n szerzett két érem mégis minden várakozást felülmúl.

Egy héttel azután, hogy a budapesti junior testépítő és fitnesz-világbajnokságon, valamint fit model-világkupán négy érmet szereztek a magyar fiatalok, Pozsonyban a felnőtt fitnesz-világbajnokságon is remekeltek. Vasárnap, az egy hete a 21-23 éves lányok között harmadik Ágoston Dorottya (-163 cm) ezüstérmet szerzett, míg a 16-21 évesek mezőnyében junior-vb-ezüstérmes Frauenberger Panna (163 cm) mindössze 17 évesen nyert bronzérmet. Ugyanott Keszei Korina negyedik helyen végzett, csakúgy, mint bikini fitneszben Szalai Evelin (-164).a budapesti junior testépítő és fitnesz-világbajnokságon, valamint fit model-világkupán négy érmet szereztek a magyar fiatalok, Pozsonyban a felnőtt fitnesz-világbajnokságon is remekeltek. Vasárnap, az egy hete a 21-23 éves lányok között harmadik Ágoston Dorottya (-163 cm) ezüstérmet szerzett, míg a 16-21 évesek mezőnyében junior-vb-ezüstérmes Frauenberger Panna (163 cm) mindössze 17 évesen nyert bronzérmet. Ugyanott Keszei Korina negyedik helyen végzett, csakúgy, mint bikini fitneszben Szalai Evelin (-164).

ifbb5
ifbb5

Szalai Vivien kategóriájában is rettentően erős mezőny gyűlt össze a felnőtt-vb-n  •  Forrás: IFBB Hungary

„A rendezvény szuper volt, a szervezés kiváló, majdnem száz versenyzővel több indult, mint Budapesten egy hete, de hát ez a felnőtt-világbajnokság. Egy kategóriában több világbajnok is indult, rettentően kemény mezőny gyűlt össze, de a fiataljaink itt is fantasztikusan szerepeltek” – tájékoztatta honlapunkat Vargha Viola főtitkár.

A 22 éves Ágoston Dorottya, akinek négy évvel korábbról már van bronzérme felnőtt vb-ről, elmondta: egy hete, amikor a juniorok között harmadik lett, nem gondolta volna, hogy a sokkal erősebb mezőnyben másodikként végezhet. Úgy érkezett a vb-re, hogy szeretne első hatba jutni, és amikor a szombati elődöntőben bekerült a fináléba, már elégedettség töltötte el.

panni
panni

Frauenberger Panni bronzérmes a felnőtt vb-n  •  Forrás: Frauenberger Panni/Facebook

„Az eredményhirdetésen a hatodiktól visszafelé sorolják a helyezéseket, és amikor kimondták a negyedik nevét, hirtelen nem hittem el, hogy felnőtt-világbajnokságon újra első háromban szerepelhetek, most a második hellyel mindent felülmúltam, ez életem eddigi legnagyobb sikere. Erre készültem január óta. Most jöhet egy kis lazítás. Rögtön hamburgereztem és fagyiztam, ezeket a felkészülés alatt nem engedhettem meg magamnak.”

Frauenberger Panna, amikor megtudta, hogy tizenhatan szerepelnek kategóriájában, nagyon megijedt.

„Az volt az oka, hogy többszörös világ- és Európa-bajnokok álltak velem egy színpadon, én pedig még csak 17 éves vagyok, mondhatni gyerek. Hatalmas dolognak tartom, hogy döntőbe kerültem, ott viszont remekül sikerült mindkét forduló. A harmadik helyet nehéz felfogni, leírhatatlan, amit érzek. Ebben a mezőnyben ez óriási elismerés. Úgy éreztem, sokkal nagyobb nyomás van rajtam, mint a junior-vb-n, mert azt gondoltam, ez tényleg mindennek a teteje. Anyukám mindenhova elkísér. Amikor találkoztam vele, láttam, hogy könnybe lábad a szeme. Feledhetetlen emlék marad ez a világbajnokság.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik