Jégkorong: ünnepi tornára utazik Svédországba az U16-os válogatott

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.24. 13:13
Címkék
A tavalyi második hely után újra részt vesz a svédországi MODO-kupán az U16-os jégkorong-válogatott. A torna csütörtöktől egészen az év utolsó napjáig tart.

Csütörtökön kezdődik az évad egyik legrangosabb, U16-os korosztálynak kiírt jégkorongtornája, a MODO-kupa. A nemzetközi viadalnak a svédországi Örnsköldsvik ad otthont.

A svédországi MODO-kupára készül az U16-os válogatott Forrás: MJSZ
A svédországi MODO-kupára készül az U16-os válogatott Forrás: MJSZ

A svédországi MODO-kupára készül az U16-os válogatott  •  Forrás: MJSZ

A csapat a múlt héten háromszor találkozott az U16-os válogatott az U17-esekkel Debrecenben, és mindháromszor győzött is. Mayer Péter vezetőedző a szövetség honlapjának arról beszélt, hogy a játékosok megfelelően dolgoztak az edzőtábor és az egész szezon során.

„A küzdéssel, a munkabírással nem szokott gond lenni, hónapok óta büszkén nézem, hogy ezt nem kell külön formálni. Jó, hogy a harci kedv, a munkamorál széles alapokon nyugszik, mert anélkül nincs miről beszélni. Vannak, akik tudnak villanni és újat mutatni, ez egy másik jó pont – hogy milyen szinten, ahhoz kihívásra van szükség, és ez Svédországban teljesülni is fog.”

Az edzői stáb már ki is jelölte a tizenkilenc fős keretet a hatnapos kupára. A szakvezető elmondta, a kapusposzton volt a legnagyobb verseny, hiszen mind a négy kapus megfelelően dolgozott, jó erényekkel rendelkezik. Bízik abban, hogy Csibi Dávid és Hegedüs Levente megugorja a szintet a tornán is.

A magyar korosztályos csapat tavaly vett részt először a rangos tornán, és a második lett. Mayer most nem bocsátkozott esélylatolgatásba.

„Tavaly jól összeállt minden, de szoros a mezőny. Akkor még mi voltunk a sötét ló, volt, aki félvállról vett minket, de most már a jobbik arénába kerültünk, készülnek ránk. Azt várom, hogy kihozzuk magunkból, ami bennünk van. Fontos figyelembe venni, hogy ez egy állomás. Természetesen szeretnénk nyerni, mert ez mindig jó visszajelzés, de nem a táblával foglalkozunk, hanem azzal, hogy mit valósítunk meg a jégen. Ha az maradéktalanul teljesül, akkor a táblán számunkra kedvező dolgok is láthatók lesznek.”

A magyar U16-os válogatottnak acsoportkörben a finn Ässät, valamint a svéd IFK Täby, Modo, SDE és Björklöven lesz az ellenfele. A másik ágon az AIK, a Svedjeholmen, a Timra, az Almtuna, a Flemingsberg és a Hässelby szerepel.

AZ U16-OS VÁLOGATOTT KERETE:
Kapusok: Csibi Dávid (Ifj. Ocskay Gábor JA), Hegedűs Levente (DVTK)
Hátvédek: Bajkó Botond (Ifj. Ocskay Gábor JA), Deák Márton (Ifj. Ocskay Gábor JA), Farkas Olivér (DVTK), Horváth Donát (Mjölby HC, svéd), Ritecz Richárd (UTE), Szalay Boldizsár (DVTK), Szabó Péter (Ifj. Ocskay Gábor JA)
Csatárok: Alapi Márton (Ifj. Ocskay Gábor JA), Antal Barnabás (UTE), Dobos Mihály Bendegúz (Pesterzsébeti HC), Horváth Bence (KalPa, finn), Ivády Milán (Óbuda HA), Kiss Ádám (Ifj. Ocskay Gábor JA), Kocsis Botond (DVTK), Nádasy Márton (Óbuda HA), Simon Levente (UTE), Weidemann Márk (MAC)

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik