Vívás: a hónap végén jön az újvidéki korosztályos Eb

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.02.03. 18:28
Címkék
A világversenyekre való válogatási időszak végéhez közeledve élesedik a ranglista-helyezésekért folytatott harc a korosztályos vívók között; a fiatalok a héten visszajelzést kaptak az újvidéki Európa-bajnokság megrendezéséről.

A Magyar Vívószövetség a honlapján arról számol be, hogy a sok bizonytalanság, valamint találgatás utána hét elején nagy kő esett le a versenyzők és az edzők szívéről, ugyanis a honi szervezet megkapta az újvidéki kadét és junior Európa-bajnokság versenykiírását. Afebruár 26. és március 7. közé kiírt szerbiai esemény jóvoltából két év után szerepelhetnek újra kontinensviadalon a legjobb hazai utánpótláskorú vívók.a honlapján arról számol be, hogy a sok bizonytalanság, valamint találgatás utána hét elején nagy kő esett le a versenyzők és az edzők szívéről, ugyanis a honi szervezet megkapta az újvidéki kadét és junior Európa-bajnokság versenykiírását. Afebruár 26. és március 7. közé kiírt szerbiai esemény jóvoltából két év után szerepelhetnek újra kontinensviadalon a legjobb hazai utánpótláskorú vívók.

Az újvidéki Spens lesz a korosztályos Eb helyszíne Forrás: hunfencing.hu
Az újvidéki Spens lesz a korosztályos Eb helyszíne Forrás: hunfencing.hu

Az újvidéki Spens lesz a korosztályos Eb helyszíne  •  Forrás: hunfencing.hu

A szövetség kiemeli,a hétvégi korosztályos versenyeknek így kétszeres jelentőségük lesz. Egyfelől, végre bizonyos, hogy van mire válogatni. Másfelől a válogatási időszak végén járunk, elvégre három hét múlva kezdődik az Eb, így az utolsó esélyeket kapják több fegyvernemben is a fiatalok a válogatottság kiharcolására. A korosztályos Európa-bajnokságon a hazai ranglisták első négy, a majd Dubaiban esedékes vébén az első három helyezettje vehet részt.

Ezúttal a junior fiú párbajőrzőik Belgrádban, a kardozóik Plovdivban szerepelnek világkupán, a kadét női tőrözők pedig Poznanban vívnak európai körversenyt. A felnőttkorosztály számára női kardban rendeznek itthon Magyar-kupa-fordulót, egyben válogatót szombaton, az UTE vívótermében.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik