Asztalitenisz: Lei Balázs három bronzéremmel zárt a serdülő Eb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.07.16. 08:54
Címkék
Lei Balázs egyesben és párosban is kikapott az elődöntőben a serdülő fiúk között, így mindkét versenyszámban bronzérmet szerzett, ezzel összesen háromszor állhatott dobogóra a belgrádi korosztályos asztalitenisz Európa-bajnokságon.

A soltvadkerti asztaliteniszező, Lei Balázs előbb a serdülő fiú párosok elődöntőjében volt érdekelt a szlovák Árpás Sámuel oldalán a szerb fővárosban rendezett utánpótlás Eb záró napján. A magyar érdekeltségű páros a francia Flavio Mourier és Antoine Jean Christian Noirault ellen– szoros játszmákban– végül 3:1-re maradt alul.Lei Balázs előbb a serdülő fiú párosok elődöntőjében volt érdekelt a szlovák Árpás Sámuel oldalán a szerb fővárosban rendezett utánpótlás Eb záró napján. A magyar érdekeltségű páros a francia Flavio Mourier és Antoine Jean Christian Noirault ellen– szoros játszmákban– végül 3:1-re maradt alul.

A csapatban elért harmadik hely után Lei Balázs egyesben és párosban is bronzérmet szerzett a belgrádi serdülő Eb-n Forrás: MOATSZ / ETTU
A csapatban elért harmadik hely után Lei Balázs egyesben és párosban is bronzérmet szerzett a belgrádi serdülő Eb-n Forrás: MOATSZ / ETTU

A csapatban elért harmadik hely után Lei Balázs egyesben és párosban is bronzérmet szerzett a serdülők között a belgrádi utánpótlás Eb-n  •  Forrás: MOATSZ / ETTU

A hazai szövetség beszámolója szerintszusszanásnyi pihenőt követően már egy harmadik francia állt Lei Balázzsal szemben, az egyes elődöntőjében Flavien Coton volt az ellenfele. A magyar fiú az első szettet 10:8-as előnyről bukta el, a másodikat pedig 11:9-re. A harmadik játszmában aztán nagyon mélyrőljött vissza, szettlabdákat hárítva. Azonban Leinek a szépítésnél többre nem telt az erejéből, 4:1-re vereséget szenvedett Cotontól.

A francia aztán a döntőt is megnyerte, ráadásul éppen Balázs páros partnerét, Árpás Sámuelt verte hét játszmában az aranyéremért. Míg a párosok között a Mourier, Noirault kettős diadalmaskodott Coton és– az ugyancsak francia– Nathan Lamduója ellen.

Így Lei elmondhatja magáról, hogy mindkét versenyszámbancsak a későbbi győztestől kapott ki. Az Ambrus Asztalitenisz Akadémia tehetsége– a csapatban szerzett harmadik hellyel együtt– három bronzéremmel fejezte be az idei Eb-t.

A lányok versenyében legjobb magyarként Molnár Kendra a negyeddöntőig jutott egyesben a serdülőkorosztályban. Míg az egyaránt újonckorú Barcsai Sophie és Dohóczki Nóra párosa szintén a legjobb nyolcig menetelt, és a későbbi ezüstérmes német egységgel (Neumann, Itagaki) szemben estek ki.

Az ifjúságiak már szerdán befejezték szereplésüket, legjobb magyarként Szántosi Dávid egyesben a legjobb 64 között búcsúzott, míg fiú párosban a spanyol José Guillot oldalán a nyolcaddöntő jelentette a végállomást neki.

A korábbi versenynapok összefoglalói ITT olvashatók aMOATSZ honlapján (kedd, szerda és csütörtök).

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ EURÓPA-BAJNOKSÁG, BELGRÁD
SERDÜLŐ FIÚ EGYES
Elődöntő
Lei Balázs–Flavien Coton (francia) 1:4 (–10, –9, 10, –8, –7)
SERDÜLŐ FIÚ PÁROS
Elődöntő
Lei Balázs, Árpás Sámuel (magyar, szlovák)–Flavio Mourier, Antoine Jean Christian Noirault (francia) 1:3 (–9, –7, 9, –10)

További korosztályos hírekASZTALITENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik