Strandröpi: két magyar aranyérem a hartbergi korosztályos MEVZA-tornán

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.07.24. 14:46
Címkék
Veress Ákos és Borbély Boldizsár, illetve Honti-Majoros Chiara és Kun Stefánia párosa is aranyérmet szerzett az U18-asok versenyében a hartbergi korosztályos strandröplabda MEVZA-tornán.

A Magyar Röplabda Szövetség beszámolója szerintaz U18-as lányokközött a korosztályos magyar bajnokBútor AnnaésKristóf Dóra(Gödöllői RC), illetveHonti-Majoros Chiara(Strandsport SE) ésKun Stefánia(SRSE) egyaránt veretlenül nyerte csoportját pénteken, majd a negyeddöntőt és az elődöntőt is sikerrel vette, így végül házidöntőt vívhattak az ausztriai Hartbergben rendezett korosztályos strandröplabda MEVZA-tornán.A Magyar Röplabda Szövetség beszámolója szerintaz U18-as lányokközött a korosztályos magyar bajnokBútor AnnaésKristóf Dóra(Gödöllői RC), illetveHonti-Majoros Chiara(Strandsport SE) ésKun Stefánia(SRSE) egyaránt veretlenül nyerte csoportját pénteken, majd a negyeddöntőt és az elődöntőt is sikerrel vette, így végül házidöntőt vívhattak az ausztriai Hartbergben rendezett korosztályos strandröplabda MEVZA-tornán.

Balról: Bútor Anna, Kristóf Dóra, Kun Stefánia és Honti-Majoros Chiara, míg a háttérben az edzők Forrás: MRSZ
Balról: Bútor Anna, Kristóf Dóra, Kun Stefánia és Honti-Majoros Chiara, míg a háttérben az edzők Forrás: MRSZ

Balról: Bútor Anna, Kristóf Dóra, Kun Stefánia és Honti-Majoros Chiara, míg a háttérben az edzők  •  Forrás: MRSZ

Akét magyar finalista azért is nagy szó, mert eddig a lányok mezőnyében a mieinknek soha nem sikerült aranyérmet szerezni MEVZA-tornán. (Korábban Gubik Hannának és Puskás Sárának, illetve Vasvári Zsófinak és Vecsey Fanninak volt már ezüstérme, a dobogó tetejére azonban most állhatott fel először két magyar lány.) Ez végül a Honti-Majoros, Kun kettősnek sikerült, amely két játszmában győzte le a gödöllői rivális duót. Ugyanebben a korosztálybanUhlmann FanniésPap Zorka(Beach Sport) a hetedik, illetve a még U16-os korosztályú másikPaptestvér,LiliésSolti Fanni(Beach Sport) pedig a kilencedik helyen zárt.

Az U18-as fiúk versenyében az idei ob két döntőse lépett homokra. Az ott aranyérmesVeress ÁkosésBorbély Boldizsár(SRSE) most sem adta ennél alább: a csoportjukban cseh és osztrák párost győztek le, majd a negyeddöntőben szlovénok, a fináléba kerülésért pedig a honfitársaik,Niemeier LukasésTari Bence(SRSE) következtek, míg az aranyéremért az osztrákok harmadik csapatát múlták felül. A másik magyar párosnak jóval kalandosabb útja volt, hiszen ők ugyan előbb legyőzték a későbbi ezüstérmes osztrákokat, de aztán kikaptak egy cseh kettőstől. A keresztjátékban az osztrák kettes csapat, a negyeddöntőben a horvát egység sem okozott problémát, viszont a Veress, Borbély elleni vesztes elődöntő után a bronzmeccset is elbukták– a már a csoportban is őket legyőző– cseh kettes csapat ellen.

Akadt még egy újabb negyedik helye a mieinknek szombaton: az U16-os lányok közöttNémeth Zina(UTE) ésStréli Tamara(SRSE) svájci és cseh ellenfelét legyőzve nyerte meg csoportját, s a négy közé kerülésért éppen a másik magyar párost,Breuer Mirtill(Gödöllői RC) ésMatkovits Alma(Beach Sport) ellendiadalmaskodtak. Ott viszont már kikaptak a korábban legyőzött svájciaktól, a bronzmeccsen pedig az osztrákoktól. A másik magyar páros végül a hetedik helyen zárt. Ebben a korosztályban a fiúk viadalán nem ment ilyen jól:Mihalovits PálésPál Kedves Patrik(Pénzügyőr) a kilencedik,Dóczi AndrásésFrányó Zalán(SRSE) pedig a tizenegyedik helyen végzett.

Az U20-asok csak szombaton kezdték a küzdelmeket, aholFrányó CsanádésÉliás Balázs(SRSE) osztrák és svájci riválisaitól is kikaptak csoportjukban, így a nyolc közé kerülésért egy másik osztrák párossal kell majd megvívniuk vasárnap. A lányoknálSótonyi LiliésTakács Viktória(UTE) ugyancsak két vereséggel kezdett: ők cseh és osztrák ellenfelükkel szemben maradtak alulcsoportjukban, s a keresztjátékban szlovénpáros ellenharcolhatják ki a nyolc közé kerülést.

További korosztályos hírekRÖPLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik