Vízilabda: kiütéses magyar siker a svájciak ellen az U19-es leány Eb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.07.07. 13:32
Címkék
A Benczur Márton irányította U19-es leány vízilabda-válogatott 42 gólos különbséggel verte a svájciakat a csoportkör utolsó fordulójában, ezzel a mieink – százszázalékos mérleggel – az első helyen végeztek a C jelű négyesben, és bejutottak a negyeddöntőbe a netanyai korosztályos Eb-n.

A németek és a görögök legyőzése után a magyar válogatott a svájciak ellen zárta a csoportkört az Izraelben zajló U19-es leány vízilabda Európa-bajnokságon.

 

Forrás: waterpolo.hu

Az U19-es leányválogatott 43 gólt lőtt a csoportkör záró meccsén • Forrás: waterpolo.hu

 

Benczur Mártonegyüttese már az elején érvényesítette a jókora tudáskülönbséget, az első negyed 9–0-ás magyar előnnyel ért véget. Majd a másodikban folytatták a lányok, így a félidőben már 17–0 állt az eredményjelzőn. A nagyszünet után továbbra is tartott az erődemonstráció, minek köszönhetően a záróetap rajtjánál 30–0-ra vezettek a mieink. Az utolsó negyedre már csak az volt a kérdés, vajon sikerül-e kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést. Végül a svájciak egyszer betaláltak, ugyanakkor a magyar gólzápor sem maradt abba, ezzel a válogatott 43–1-re győzött.

A mezőny legeredményesebb játékosaként Hajdú Kata 11 gólig jutott. Sümegi NóraésLendvay Zoé ugyancsak remekelt, előbbi kilenc, utóbbi hét találatot jegyzett.

A sikerrel a mieink csoportelsőként zártak, ezzel egyenes ágon bejutottak a legjobb nyolc közé. A szombat esti negyeddöntőben– várhatóan– az olasz-ukrán párharc győztese várhat a lányokra.

(A német együttesben a csoportkör utolsó fordulója előtt többen pozitív koronavírustesztet produkáltak, így a magyarok csoportellenfele visszalépett a tornától. A németek ugyan 23–4-re kikaptak a mieinktől, illetve 25–4-re legyőzték a svájciakat, a nemzetközi szövetség úgy döntött, annulálja az eredményeket, és minden meccset 10–0-ás győzelemmel ír jóvá az ellenfélnek.)

U19-es leány Európa-bajnokság, Netanya (Izrael)
C-csoport, 3. játéknap
Magyarország–Svájc 43–1 (9–0, 8–0, 13–0, 13–1)
Teljes jegyzőkönyv hamarosan...

A magyar válogatott Eb-kerete:
Kapusok: NeszmélyBoglárka (FTC),GolopenczaSzonja (UVSE).
Mezőnyjátékosok: DömsödiDalma (FTC),AubéliTekla (UVSE),SzegediPanni (UVSE),HajdúKata (UVSE),GolopenczaNóra (UVSE),MácsaiEszter (UVSE),KókaZelma (UVSE),TibaPanna (UVSE),SümegiNóra (DFVE),IrmesRozália (UVSE),LendvayZoé (UVSE),FeketeFlóra (BVSC),VarróEszter (OSC).

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik