Asztalitenisz: Lei Balázs Extraliga-győzelemmel hangolt az ifi Eb-re

Hornyák Balázs utanpotlassport.huHornyák Balázs utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.06.11. 14:59
null
A 17 éves asztaliteniszező, Lei Balázs győzelmeivel főszerepet vállalt abban, hogy a Soldvadkert felnőttcsapata végül megnyerte Extraligát. A párosban serdülő-világbajnok reménység elmondta, jó formában érzi magát, és szeretne nagyot alkotni a közelgő ifjúsági Európa-bajnokságon is, amelyen az éremszerzést tűzte ki célul.

A klub története során először ünnepelhettek felnőtt csapatbajnoki címet a Soltvadkert férfi asztaliteniszezői. A sikerben elévülhetetlen szerepe volt a még ifjúsági korú Lei Balázsnak, aki a PEAC elleni fináléban mindkét egyes meccsén, illetve párosban – a szerb Nemanja Djilas oldalán – szintén győzött, így a harmadik kiemelt Soltvadkert végül 4:2-re verte a sorozatban négyszeres bajnok pécsieket, és megnyerte az Extraligát. 

„A négyes döntőben összességében kifejezetten jól ment a játék – mondta Lei az Utánpótlássportnak. – Az első nap az elődöntőben a Komló ellen kezdtünk, és bár a párost Varga Botonddal megnyertük, egyesben én sajnos nem tudtam meccset nyerni. A csapattársak viszont megoldották a saját feladatukat, és 4:2-es győzelemmel továbbjutottunk. A másnapi döntőben már jobb passzban voltam, és miután Nemanjával közösen behúztuk a párost 3:0-ra, egyesben Szántosi Dávidot és Pető Zsoltot is megvertem négy játszmában.

Ennek köszönhetően ráadásul jövőre nemzetközi kupában is indulhatunk, ami extra izgatottsággal tölt el.”

Balázs az Extraliga-elsőség mellett is kifejezetten eredményes tavaszt tudhat maga mögött, miután a luxemburgi nemzetközi utánpótlás-bajnokságon a nála két évvel idősebbek, az U19-esek mezőnyében a döntőig menetelt, míg hazai szinten megnyerte az U19-es országos bajnokságot. Elmondta, nagy reményekkel készül a júliusi, svédországi ifjúsági Európa-bajnokságra.

„A következő nagy versenyem már az ifjúsági Eb lesz, amelyet megelőz még egy háromhetes, kőkemény felkészülés.

Erre reálisan főleg csapatban nyílhat lehetőség. Nyilván annak örülnék a legjobban, ha az egyesben sikerülne dobogóra állni. Alapvetően erre van a legkisebb esélyem, de persze igyekszem bravúrt bemutatni.

Papíron a francia, a román, a lengyel és a német lesz a négy legerősebb válogatott, de akár mi is odaférkőzhetünk a legjobbak közé. Természetesen szükséges lesz arra, hogy jó formát fogjunk ki, valamint reméljük, a sorsolás is kedvez majd nekünk."

(Kiemelt kép forrása: ETTU)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik