Tenisz: Bíró Melinda egyre jobb formában a sérülése után

Hornyák Balázs utanpotlassport.huHornyák Balázs utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.06.20. 18:30
null
A tavaszi sérüléséből visszatérve az elmúlt hetekben mind jobb formában teniszezik a 17 éves Bíró Melinda, aki legutóbb harmadik kategóriás junior ITF-tornát nyert Lengyelországban, és ezzel nagyot lépett előre a korosztályos világranglistán.

Mint arról beszámoltunkBíró Melinda szettveszteség nélkül tornagyőzelmet ünnepelhetett a lengyelországi Sobotában rendezett, harmadik kategóriás junior ITF-viadalon. A szegedi Gellért SE 17 esztendős teniszezője ezzel pályafutása harmadik tornáját nyerte az ITF-sorozatában, és először győzött ilyen magas besorolású versenyen (korábban egy-egy negyedik és ötödik kategóriás eseményen tudott nyerni). A mostani sikerének köszönhetően ráadásul Kiss György tanítványa jókorát, több mint 50 helyet lépett előre az junior-világranglistán, és jelenleg legjobb magyar lányként a 163. helyen áll a rangsorban.

 – kezdte Bíró az Utánpótlássportnak. – Márciusban sajnos begyulladt a bicepszem, és emiatt nagyjából két hónapot ki kellett hagynom. Először májusban a pasaréti versenyen játszottam újra, ott még nem teniszeztem annyira jól, de utána Horvátországban már negyeddöntőig jutottam, míg legutóbb Lengyelországban sikerült győznöm. A sobotai egy szakmailag is igencsak értékes és egyben önbizalom-növelő siker.

de persze azért dolgozom, hogy a következő versenyeken még ennél is jobb legyek."

Bíró Melinda a lengyelországi tornagyőzelme után Forrás: MTSZ

Melinda hozzátette, a nagy célja továbbra is az, hogy mihamarabb kiharcolja az indulást a junior Grand Slam-tornákra.

Szükségem van még egy-két hasonlóan jól sikerülő tornára, és akkor tovább lépdelhetnék előre a ranglistán, illetve annak köszönhetően még erősebb, még több pontot versenyeken indulhatnék, és ideális esetben akár beférhetnék a US Open selejtezős mezőnyébe.

A jövő héten Németországba utazom egy újabb harmadik kategóriás junior ITF-tornára, ahova szintén győzni megyek. Azt követően pedig a mogyoródi, tizenötezres felnőtt ITF-torna szerepel a programomban. Ott elsősorban a tapasztalatszerzés lesz a cél; remek fejlődési lehetőség számomra, hogy a profik között is kipróbálhatom magam." 

(Kiemelt kép forrása: MTSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik