Kosárlabda: a nyolc közé jutás az U20-as fiúk célja a B-divíziós Eb-n

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.07.11. 17:16
null
A Carlos Vallejo vezette U20-as férfi kosárlabda-válogatott péntek déltől a koszovóiak ellen kezdi meg szereplését a romániai B-divíziós korosztályos Európa-bajnokságon.

Az U20-as lányokkal párhuzamosan péntektől az U20-as fiú kosárlabda-válogatottnak is Európa-bajnokságon lesz jelenése, méghozzá a romániai Pitestiben rendezendő B-divíziós kontinenstornán. Carlos Vallejo együttese holnap 12 órakor a koszovóiak ellen nyitja az Eb-t. Rajtuk kívül a mieink még a svédekkel, az ukránokkal, az örményekkel és a moldávokkal került közös csoportba.

„Mindent megtettünk a felkészülés során, mindenki a legjobbját hozta, beleértve a játékosokat, a szakmai stáb tagjait, a szövetséget, mindenkit, akinek része volt benne – mondta az előkészületekről a válogatott spanyol trénere az MKOSZ honlapján. – Büszke vagyok mindnyájuk erőfeszítésére és elkötelezettségére, amelyről az utóbbi időszakban tanúbizonyságot tettek. A csapat rengeteget fejlődött az elmúlt hónapban, az összhang elérte a legmagasabb szintet. Meg akarjuk mutatni, mennyire ambiciózusak vagyunk, és emellett szeretnénk ugyanolyan alázatosak is maradni, amely eddig is jellemzett bennünket. Itt az idő, hogy megmutassuk, készen állunk a megmérettetésre. Ki kell érdemelnünk a győzelmeket.

A felkészülési meccseken kezdésként a magyar válogatott egy-egy győzelemmel (81–77) és vereséggel (73–88) zárt az A-csoportos lengyelek ellen Fehérváron, majd Bulgáriában kikapott a házigazdáktól (59–79), illetve a britektől (74–87). Ezután portugáliai nemzetközi torna következett az edzőmeccsek sorában. A csapat a hazai pályán szereplő portugálokat 66–63-ra, az osztrákok U23-as válogatottját 84–69-re verte, míg a már említett lengyelektől ugyanennyire (69–84) kikapott.

 – nyilatkozta Reizinger Máté, a csapat egyik kulcsjátékosa a várakozásokról az Utánpótlássportnak. – A felkészülésünk alapján azt gondolom, reálisan benne is van a csapatban, hogy elérje ezt az eredményt, és bekerüljön a legjobb nyolc közé. Ennél tovább egyelőre nem érdemes tekintenünk. Fontos, hogy csak meccsről meccsre haladjunk.”

A csoportkör végén az első két helyezett jut tovább a negyeddöntőbe.

A magyar válogatott programja a csoportkörben:
Július 12., péntek 12.00
Magyarország–Koszovó
Július 13., szombat 14.30
Magyarország–Örményország
Július 14., vasárnap 14.30
Magyarország–Moldova
Július 16., kedd 19.30
Magyarország–Ukrajna
Július 17., szerda 19.30
Magyarország–Svédország
A magyar csapat 12 fős kerete az Eb-re:
Bor Gábor
Csátaljay Péter
Cseh Botond
Csendes Péter
Csuti Kornél
Hajdu Péter
Halmai Dániel
Kaye Benjamin
Meszlényi Róbert
Reizinger Máté
Schmera Gergely

(Kiemelt képet készítette: Girgász Péter/MKOSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik