Öttusa: két Eb-aranyat ért Marschall Attila hősies küzdelme

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.08.13. 16:57
null
A 17 éves Marschall Attila egyéniben és csapatban aranyat, vegyes váltóban ezüstöt nyert az U19-es öttusa Eb-n, majd másfél hétre kórházba került.

Július végén fantasztikus sikert ért el a Lőrinc 2000 SE színeiben öttusázó Marschall Attila.

A 17 éves kiválóság a Barcelona mellett található Sant Boi de Llobregatban rendezett U19-es öttusa Európa-bajnokságon

nagyszerű versenyzéssel egyéni aranyérmet nyert,

nem mellesleg Gyurka Hugóval és Fábián Mátéval csapatban is felállhatott a dobogó legfelső fokára. Sőt, a vegyes váltók viadalán végül a lányok között Eb-győztes Zemán Zórával párban is kiérdemelt egy ezüstöt.

Marschall Attila két aranyat és egy ezüstöt nyert az U19-es Eb-n Forrás: FEPM

Attila sikere azért sem mindennapi, mert utólag kiderült, hogy komoly betegséggel küzdve remekelt Spanyolországban. A hétfői hazaérkezést követően kedden kórházba került, ahonnan másfél hét után engedték ki.

„Hasnyálmirigy-gyuladással kerültem kórházba – mondja. – Miután hazajöttünk az Eb-ről, nagyon fájt a hasam, hánytam, rosszul éreztem magam. Még az Eb előtt kezdődhetett azzal, hogy a junior ob-n átestem az egyik akadályon és megütöttem a hasam. Az Eb-n az elődöntőt követően is már erős fájdalmakat éreztem, nem esett jól enni sem, de mindenképpen szerettem volna ott lenni a döntőben, ezért próbáltam nem foglalkozni vele. A döntőben talán az adrenalin miatt sem hátráltatott annyira a fájdalom, hogy ne nyerjek. A vegyes váltónál aztán megint éreztem, hogy valami nagyon nincs rendben.”

Marschall Attila nem csak az akadályokkal küzdött meg az Eb-n Forrás: FEPM

A kontinensviadalon nemcsak hősiesen helytálló, hanem két aranyat és egy ezüstöt szerző ígéret Eszes János, Bojti Dániel és édesapja, Marschall István felkészítő munkájáért is egyformán hálás. Az U19-es Európa-bajnoki cím pályafutása eddigi legnagyobb sikere.

„Június végén az idősebbek, a juniorok vébéjén voltunk Egyiptomban, és ott a tizenharmadik lettem. A helyezéssel nem teljesen lehettem elégedett, de bizakodásra adott okot, hogy úgy éreztem, bennem van a sokkal jobb eredmény.

Nemzetközi szinten eddig nem voltak kimagasló eredményeim, itthon tavaly nyertem junior, az idén pedig U19-es ob-t. Sajnálom, hogy a betegség miatt a junior Európa-bajnokságot le kellett monjdam. Remélem, hogy minél hamarabb meggyógyulok, és az U19-es világbajnokságon részt tudok venni. Egyelőre a pihenés a feladatom.”

A juniorok és az U15-ösök Eb-jét ezen a héten rendezik Bulgáriában, az U19-es világbajnokság szeptember 23-án kezdődik Portugáliában.

(Kiemelt képünkön: Marschall Attila elsőként a célban Forrás: FEPM)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik