Cselgáncs: kikapott a nyolcaddöntőben a magyar csapat a junior Eb-n

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.09.08. 16:36
null
A Tallinnban rendezett junior cselgáncs Európa-bajnokságon a magyar válogatott a legjobb nyolc közé jutásért esett ki a csapatversenyben.

A Tallinnban rendezett junior cselgáncs Európa-bajnokság küzdelmeinek utolsó napján, szombaton nem sok babér termett a mieinknek, Lakos Máté (100 kg, Rákosvidéke Hajtós DSE) és Sági Nikolett (78 kg, KSI SE) egy győzelem és egy vereség után nem küzdhetett tovább, Kiss Levente (90 kg, Vasas Judo) és Kenderesi Péter (100 kg, Pécsi VSK) pedig az első találkozóján maradt alul – számolt be a judoinfo.

Vasárnapra maradt a csapatverseny, amelyben a mieink a holland válogatottal csaptak össze a legjobb nyolc közé jutásért. Csonka csapatunk csak megszorongatni tudta a hollandokat, Szász Hanna (70 kg) veszített Swinkelsszel szemben, Kiss Levente (90 kg) Den Hartog ellen egyenlített, Sági Nikolett (+70 kg) közel állt a győzelemhez, de végül alul maradt Hanstedével szemben, Lakos Máté (+90 kg) gyors ipponnal hozta vissza a reményeket Schell ellen, de végül Vég Luca (57 kg) Hensentől intésekkel, Kollár Sebestyén (73 kg) pedig Vissertől leszorítással szenvedett vereséget, így 4–2-vel az ellenfél jutott tovább, számunkra véget ért a junior Európa-bajnokság.

A juniorok legjobbjaira nem vár pihenő a nagy verseny után, ugyanis kevesebb mint egy hónap múlva, október 2-án rajtol a korosztályos világbajnokság, amelynek Tádzsikisztán fővárosa, Dusanbe ad majd otthont.

(Kiemelt képünkön: Sági Nikolett Forrás: judoinfo.hu)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik