Ökölvívás: korábbi klasszisok képzik az FTC utánpótlását

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.09.23. 17:03
null
Világbajnok ökölvívók foglalkoznak a Ferencváros szakosztályának fiataljaival, akiket a versenyzés mellett a sportág egyéb oldalaival is megismertetnek.

Kocsis Antal személyében az első olimpiai bajnok ökölvívót a Ferencváros adta a magyar sportnak, a nagy múltú szakosztály 10 évvel ezelőtti újraindulása óta pedig a profi világbajnok Kótai Mihály vezetésével neves szakemberek segítik a Népligetben bokszoló fiatalok fejlődését.

Kótai mellett oszlopos tagja az FTC-s edzői csapatnak a felnőttvilágbajnoki második Bedák Pál, és az utánpótlás Európa-bajnok, versenybíróként is dolgozó Szabó Egon.

„1982-1983 körül megszűnt a munka itt, tíz évvel ezelőtt hívta újra életre a szakosztályt Szántó Öcsi bácsi; ő sajnos már nincs velünk, azonban két szuper edzőnk van jelenleg Bedák Pali és Szabó Egon személyében – mondja Kótai az Utánpótlássportnak. –

Az egyesületben nemcsak versenyzőket képeznek, az ökölvívás egyéb területeivel is megismerkedhetnek a jelenleg a szeptember végi serdülő ob-ra készülő fiatalok.

„Az említett két trénerhez csatlakozott nemrég Melczer Gábor, aki korábban nálunk versenyzett, ám végül nem ez maradt a fő csapásirány az esetében; időközben elvégezte az edzői képzést, és az egyetemi tanulmányai mellett már a fiataljainkkal is foglalkozik, Palitól és Egontól pedig rengeteget tanulhat nap mint nap.

Emellett a bíráskodás is fontos eleme az ökölvívásnak, egy másik növendékünk ebbe vágott bele. A hangsúly persze továbbra is a bunyón van, nagyjából hatvan gyerekkel foglalkozunk, edzésenként nagyából hússzal – ebből a tömegből igyekszünk eredményes sportolókat nevelni, akik a válogatottig is eljutnak, és felnőttkorban is az ökölvívásban maradnak.”

(Kiemelt képünket készítette: Máj Tamás)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik