Kézi: Alig akarják abbahagyni az edzést a fiatalok – Chema Rodriguez

Nagy Dániel utanpotlassport.huNagy Dániel utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.01. 17:55
null
A felnőtt férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Chema Rodriguez az Utánpótlássportnak nyilatkozott a rendhagyó módon megfiatalított nemzeti csapat edzőtáborában.

Szeptember második felében hirdetett keretet az őszi szezon első, nem hivatalos válogatott hetére a felnőtt férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Chema Rodriguez, aki a nyári olimpián szereplő csapatból mindenkinek pihenőt adott, a hangsúlyt pedig a kísérletezésre és a kipróbálásra helyezte.

A tizenkilenc fős névsorba tizenegy utánpótláskorú játékos került be, a juniorok (2004-es és 2005-ös születésű kézilabdázók) mellett ráadásul az ifjúságiak (2006-2007) is képviseltetik magukat; a keret legfiatalabbjai az egyaránt 2007-es születésű Mészáros Máté és Várady-Szabó László.

A nem megszokott összeállításról a kapitány az Utánpótlássportnak nyilatkozott a Telki edzőtábor második napján, kedden.

– mondja a honlapunknak Chema Rodriguez. – A kiválasztásban rengeteget segítettek a korosztályos válogatottak szövetségi edzői, Sótonyi László (juniorok – a szerk.) és Gulyás István (ifjúságiak – a szerk), de én magam is sokat láttam a pályán ezeket a srácokat, legyen szó az első és a másodosztályú felnőttbajnokságról, vagy a korosztályos válogatottakról.”

A szakember azt is elárulta, hihetetlen motiváltsággal kezdték meg a munkát a fiatalok.

„Óriási szenvedélyt látok a szemekben, sokat akarnak dolgozni. Az első napon, hétfőn máris edzettünk két órát, ám ez nem volt elég nekik, alig akarták abbahagyni; kinn maradtak lőni, különböző gyakorlatokat csinálni. Mondtam is nekik: csak szólnotok kell, legközelebb edzhetünk három órát is! Ez egyébként természetes, hiszen

Mindenki nagyon tehetséges, ráadásul húsz másik fiatalt is meg tudnék nevezni, akit be lehetne hívni a csapatba hasonló módon. A felnőttválogatott kapuja nyitva áll előttük, az életkor mellékes; ha megvan a megfelelő tehetséged és hozzáállásod, itt a helyed!”

(Kiemelt képünkön: Chema Rodriguez Forrás: MKSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik