Vízilabda: elrajtoltak a korosztályos bajnokságok

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.01. 19:37
null
Elindultak a korosztályos vízilabda-bajnokságok, Lendvai Natasa 12 góllal kezdte az idényt az Eger ifjúsági leánycsapatában.

A múlt hét végén elrajtoltak a korosztályos vízilabda-bajnokságok, az új évadban is nagy csaták várhatók a dobogós helyezésekért. Ebben az idényben is kiemelt figyelmet kapnak az ifjúsági csapatok, amelyekben

közvetlenül a felnőttkorosztály alatt bizonyítanak hétről hétre az ob I-ben is egyre több szerepet kiérdemlő fiatalok.

A fiú ifjúsági bajnokság alapszakaszának első fordulójában két meccs elmaradt (Szolnok–Pécs, UVSE–AVUS), hatot viszont megrendeztek.

A címvédő BVSC-Zugló 18–6-ra múlta felül a Fehérvárt, a zuglóiaiknál Doroszlai Zalán 6 gólig jutott, Benedek Mór pedig 3 alkalommal vette be az ellenfél kapuját az első BVSC-s ifi bajnokiján.

Doroszlai Zalán 6 góllal kezdte az ifi bajnokságot a címvédő BVSC-ben Forrás: BVSC-Zugló

A legnagyobb arányú, 26–1-es győzelmet a KSI aratta, a sportiskolások a Kecskemét felett diadalmaskodtak. Az FTC 19–9-re a Miskolccal szemben győzött, a Pro Reccóba frissen szerződöttHaverkampf Bence is játszott a találkozón, és lőtt is 3 gólt. Az OSC 11–7-re az Eger, a Szeged pedig 24–8-ra a Kaposvár ellen nyert magabiztosan. Az egyetlen idegenbeli sikert a Vasas érte el, amely 17–12-re bizonyult jobbnak a Honvédnál.

A leány ifjúsági bajnokság alapszakaszának első körében a címvédő UVSE volt szabadnapos, a fordulóban több nagyarányú győzelem született.

A Szentes 36–6-ra nyert a Fehérvár ellen, a KSI 26–1-re győzött a Szeged kihívójaként (Kenéz Kincső a KSI ifi csapatában 7 góllal mutatkozott be a bajnokságban), míg az FTC 21–11-gyel zárta a POLO SC-vel szembeni meccsét.

Az Eger 19–7-re múlta felül a Tatabányát,

Lendvai Natasa nevéhez 12 (!) gól fűződik.

Lendvai Natasa egy tucat gólig jutott az Egerben az első ifi bajnokin Fotó: Lénárt Márton

A Dunaújváros a III. kerületi TVE 11–6-os legyőzésével indított, míg az egyetlen idegenbeli sikert a BVSC-Zugló mutatta be, amely 18–5-re nyert Győrben.

(Kiemelt képünkön: a BVSC címvédőként kezdte meg a fiú ifjúsági bajnokságot Forrás: BVSC-Zugló)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik