Egy játékos szimata - ki-ki meccs Ghána ellen

Vágólapra másolva!
2010.06.20. 23:33
null
Klose ki-ki meccsre készül (Fotó: Action Images)<br />
A Szerbia (0&ndash;1) elleni m&eacute;rkőz&eacute;s 37. perc&eacute;ben &ndash; m&aacute;sodik s&aacute;rga k&aacute;rty&aacute;ja ut&aacute;n &ndash; ki&aacute;ll&iacute;tott, s automatikusan egy tal&aacute;lkoz&oacute;ra eltiltott n&eacute;met Miroslav Klose biztos abban, hogy nem ez volt az utols&oacute; meccse a vil&aacute;gbajnoks&aacute;gon. Sőt, ahogy eml&eacute;keztette az őt faggat&oacute; Bild am Sonntagot, szerinte nagyon messze m&eacute;g a b&uacute;cs&uacute;ja a vb-n.

– Osztja a véleményünket, miszerint a kiállítása döntően befolyásolta a mérkőzés kimenetelét?
– Igen, magam is úgy vélem, hogy nagyon nehéz helyzetbe hoztam csapatomat a piros lapommal. Emberhátrányban mindig nehéz futballozni, pláne, ha rögtön gólt is kapsz, nem beszélve arról, ha Szerbia az ellenfél...

– Günter Netzer, az egykori kitűnő játékos lapunk hasábjain azt fejtegette, hogy egy labdarúgónak éreznie kell, ahogyan egy játékvezető fúj. Meg kell éreznie, hogy mit szabad és mit nem bizonyos bíróknál.
– A világbajnokság előtt egy FIFA-játékvezető segített a csapatnak. Kielemeztük vele, mire kell majd igazán odafigyelnünk Dél-Afrikában. Fel vagyunk tehát készítve – mindazonáltal egyetértek: ki kell fejlődnie valamiféle szimatnak az iránt, ahogyan egy bíró ítélkezik.

– A szerbek elleni csatát mégsem úszta meg sárga-piros lap nélkül...
– Elismerem, szabálytalan voltam Sztankoviccsal szemben, de nem sárga lapot eredményezően. Előttem futott, kicsit lassított, mire megpróbáltam szerelni. A labda helyett azonban a lábát találtam el, ennyi történt. Nem voltam durva vagy alattomos, de úgy érzem, túlzottan kemény sem. Sohasem volt az sárga!

– Oli Kahn a ZDF-en mindenesetre kiállt Ön mellett, szerinte sem érdemelt másodszor sárgát. De mit szóltak a csapattársai, fel voltak háborodva, vagy megértőek voltak?
– Egyenként odamentem minden csapattársamhoz, és bocsánatot kértem tőlük.

– Szerbia ellen utoljára láttuk a vébén?
– Á, dehogyis! Teljesen biztos vagyok abban, hogy szerdán legyőzzük majd Ghánát, és bejutunk a nyolccaddöntőbe. Én még egyáltalán nem végeztem ezzel a tornával, és a többiek sem.

– Miért olyan biztos a továbbjutásban?
– Nézze, mi, németek hozzá vagyunk szokva az effajta ki-ki meccsekhez. Nyolc éve meg kellett vernünk Kamerunt, hogy továbbjussunk, és meg is vertük. Vagy említhetném a legutóbbi Európa-bajnokságot is. Mindkét esetben győztünk az utolsó csoportmérkőzésünkön – sőt mindkétszer döntőt is játszhattunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik