FIFA-nak nevezték el a dél-afrikai újszülöttet

Vágólapra másolva!
2010.06.19. 19:23
null
A szerencsésebb kisbabák megúszták<br /> egy szurkolói mezzel (Fotó: Action Images)
D&eacute;l-Afrik&aacute;ban szinte minden a labdar&uacute;g&oacute;-vil&aacute;gbajnoks&aacute;gr&oacute;l sz&oacute;l, &eacute;s erről &aacute;rulkodik az is, hogy t&ouml;bb, a napokban sz&uuml;letett gyermek is a vb-vel kapcsolatosan kapott nevet. Az egyik h&aacute;zasp&aacute;r FIFA-nak nevezte el kisbab&aacute;j&aacute;t, m&iacute;g egy ikerp&aacute;r tagjai a Bafana, illetve a Mexico Venter nevet kapt&aacute;k a nyit&oacute; meccs nyom&aacute;n.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vezetői attól tartanak, ha a Dél-afrikai Köztársaság válogatottja kiesik a világbajnokságról, akkor visszaesik az érdeklődés a torna iránt. Ám úgy tűnik, lesznek olyanok, akik örökké emlékezni fognak a 2010-es vb-re az afrikai országban.

Dél-Afrikában ugyanis több újszülött is a futball-láz kapcsán kapott nevet a szüleitől, így a napokban született egyik kislányt FIFA-nak (így, nagy betűkkel) neveztek el. Teljes nevén FIFA Ntshinga a johannesburgi Rahima Moosa Kórházban jött a világra a napokban.

Egy bloemfonteini tinédzser anya, Busiswa Landiso és 21 éves párja, Samuel Ntshiwa pedig Ke Nakónak nevezte el kisfiát, ami a dél-afrikai vb szlogenje, és annyit tesz, hogy „itt az idő".

Ám ezzel még nem ért véget a furcsa nevek sora: egy másik fiatal párnak ikrei születtek, akik (szerencsétlenségükre?) éppen a nyitó mérkőzés napján jöttek a világra. A szülők döntése értelmében egyikük a Bafana (a házigazda beceneve alapján), másikuk a Mexico Venter nevet kapta.

„Azért adtam nekik ezeket a neveket, mert ez emlékeztetni fog arra, hogy többet akarok tudni a labdarúgásról. A feleségem, Riana és én már decemberben tudtuk, hogy ikreink lesznek, de az egy csodás meglepetés volt, hogy éppen a nyitó mérkőzés napján születtek meg" – mondta az ifjú apa.

Igaz, egyes hírek szerint az ikerpárnak „rendes" nevei is vannak, és a nyitó mérkőzésre emlékeztető szavakat csak becenévként használják majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik