Főiskola: nehéz teszt lesz

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2004.12.08. 22:44
Címkék
A Dunaújvárosi Főiskola-Elco vezetősége tavaly találta meg a módját, miképpen is lehet a csapat játékerejének megfelelő meccsekkel próbára tenni a magyar bajnokságban egyeduralkodó játékosokat. Az első Elco-kupán olasz, orosz és német ellenfelet találtak a Mihók Attila edzette együttesnek, a csütörtöktől szombatig tartó második viadal nívója pedig még ennél is két fokozattal magasabb.
A négyszeres bajnok újvárosiak ellenfele ugyanis a német és holland válogatott, valamint a görög Vuliagmeni és az orosz Kirisi lesz. "A tavalyi torna még a kóstolgatás jegyében telt a részünkről - mondta Orosz Tamás, az Elco vezetője. - Kedvező visszajelzéseket kaptunk, és így célként tűztük ki, hogy egy évvel később még erősebb mezőnyt toborozzunk. Ilyen színvonalas eseménynek szívesen kölcsönözzük a nevünket, és nem is várjuk el feltétlenül, hogy megtérüljenek a költségeink."
"Igen erős csapatokkal nézünk szembe - mondta Mihók Attila, a hazaiak edzője. - Kiemelendő a holland válogatott, amellyel egy edzőmérkőzést is lejátszottunk a csütörtöki rajt előtt, igen egységes a német válogatott, a tavaszi BEK négyes döntőn szereplő Vuliagmeni megerősödött, és az orosz bajnok Kirisiben olyan remek válogatott játékosok pólóznak, mint Konuh, Turova és Szmurova. A helyosztót beszámítva öt, teljesen kérdéses kimenetelű mérkőzést játszunk, bármi lehet. Az őszi idényben tulajdonképpen az Elco-kupára készültünk, hiszen ez a legjelentősebb megméretés ebben az időszakban, ebből lehet majd kiindulnunk a jövő évben."

ELCO-KUPA, NEMZETKÖZI NÔI TORNA
A program. Csütörtök: Vuliagmeni (görög)-Hollandia, 10.30. Németország-Kinef Kirisi (orosz), 12. Hollandia-Kirisi, 18. Dunaújvárosi Főiskola-Elco-Németország, 19.30. Péntek: Németország-Hollandia, 10.30. Dunaújváros-Vuliagmeni, 12. Vuliagmeni-Kirisi, 18. Dunaújváros-Hollandia, 19.30. Szombat: Dunaújváros-Kirisi, 10.30. Németország-Vuliagmeni, 12. A 3. helyért, 18. Döntő, 19.30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik