Női vízilabda: a Merész-csapat súlyos vereséget szenvedett az amerikaiaktól

Vágólapra másolva!
2012.07.03. 08:21
A londoni olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatott amerikai edzőtáborozása során játszott első felkészülési mérkőzésén 17–8-as vereséget szenvedett a szintén olimpiai résztvevő Egyesült Államoktól.

A magyar női vízilabda-válogatott szombaton utazott az Egyesült Államokba edzőtáborba, és négyszer is megmérkőzik a házigazdák válogatottjával, amellyel a londoni olimpián egy csoportban szerepel. A két válogatott már a csoportkör első fordulójában összecsap az ötkarikás játékokon, július 30-án.

Ha a két válogatott közös olimpiai felkészülésének első, helyi idő szerint hétfőn este lejátszott meccséből indulunk ki, akkor Merész András csapatának még van mit csiszolnia a londoni játékok nyitányáig, Drávucz Ritáék ugyanis súlyos, 17–8-as vereséget szenvedtek.

A beszámolók szerint az amerikaiak két legjobbja, az egyaránt három gólt szerző Maggie Steffens és Melissa Seidemann volt.

A mérkőzésből egyébként a magyar válogatottra nézve sem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, már csak azért sem, mert a csapat szombaton utazott az Államokba, így valószínűleg az utazás és az időeltolódás okozta fáradtság is közrejátszott a tegnapi eredményben.

 

NŐI VÍZILABDA
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Amerikai Egyesült Államok–Magyarország 17–8

 

AZ AMERIKÁBAN IS KÉSZÜLŐ OLIMPIAI CSAPAT
Kapusok: Bolonyai Flóra (USC, amerikai), Gangl Edina (Eger)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Eger), Bujka Barbara (Messina, olasz), Csabai Dóra (BVSC), Czigány Dóra (Eger), Drávucz Rita (Pro Recco, olasz), Keszthelyi Rita (Szentes), Kisteleki Hanna (BVSC), Menczinger Kata (Dunaújváros), Szűcs Gabriella (Dunaújváros), Takács Orsolya (Szentes), Tóth Ildikó (BVSC)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik