A hangulattal nincs gond női pólósainknál, jöhetnek a görögök

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.18. 13:51
null
Szücs Gabriella (jobbra) szerint a blokkokra kell figyelni, és arra, hogy pontosabbak legyünk támadásban (Fotó: Tumbász Hédi)
A magyar női vízilabda-válogatott a Hollandiától elszenvedett első körös vereséget követően Görögország ellen folytatja szereplését a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. 

 

 

Tényleg nincs vész, női válogatottunk tagjai oly pontosak voltak csütörtökön, hogy a céllövöldéből az óriás plüssmacit is hazavitték volna. Délelőtt csak úgy sorjáztak a kapufás pipák, a két legrutinosabb, Takács Orsolya és Kisteleki Dóra még a többieknél is hatékonyabban lőtt, szegény Bolonyai Flóra ugyanúgy nem sok labdával találkozott, mind szerda este, a Hollandia elleni vesztes nyitányon. De azonnal megjegyezhetjük: ha a meccsnapon lettek volna ilyen formában a mezőnyjátékosaink, akkor nem kellene aggódnunk a hangulat miatt!

Szerencsére így sem kell.

„A hangulattal nincsen gond – kezdte az egyik külső játékosunk, Szücs Gabriella –, az edzéseken sosem vagyunk harsányak, igyekszünk figyelni a gyakorlatokra. Mindig van csoportos értékelésünk a meccsek után, ezt a Hollandiától elszenvedett vereséget követően is megtartottuk. Arra jutottunk, hogy elsősorban a blokkjaink hiányoztak, illetve nagyon kapkodtunk elöl. Utóbbi lehetett a hangulat miatt, de tizenkét gólt akkor sem szabad kapni, és ezt el kell kerülnünk Görögország ellen, ami egyszerűnek hangzik, de sajnos láthattuk, hogy nem az.”

Érdekesség, hogy míg Hollandiával szemben hatéves tétmeccses veretlenségünk lett oda, Görögországtól mostanság ki szoktunk kapni: világliga-csoportmeccseken 14–11-re és 10–8-ra, alig négy hete, a Thétisz-kupán pedig 10–9-re veszítettünk. Ám az Eb nyitó meccsén a Sarkvidék válogatottja is lehetett volna az ellenfél, a szokatlan hangulat és a hibáink ugyanúgy meglettek volna, következésképp a vereség is, és ha a narancsosok képesek voltak borítani a papírformát, a mieink is fordíthatnak a trenden. Ez esetben ráadásul nem kellene izgulni azon, hogy az utolsó csoportfordulóban esetleg ki-ki meccset játsszunk Nagy-Britanniával, hiszen a négyből hárman jutnak tovább a csoportból.

„Mindig a rajt előtti utolsó néhány nap a legrosszabb: hétfő este kimentünk megnézni a fiúkat, és akkor tényleg arra gondoltam, kezdjük már el mi is – folytatta Szücs. – A görög más stílusú csapat, mint a holland, de a blokkokra ugyanúgy figyelni kell, meg arra is, hogy pontosabbak legyünk támadásban.”

A riválisspecifikus készülésnek Bolonyai és Keszthelyi Rita már korán nekilátott: kapusunk fejből mondta, hogy melyik görög játékos mely lövését kéri, szélsőnk pedig másolt, és így végigskálázták a lövéseket Antigoni Rumpeszi hosszú sarkosaitól a balkezes híján rosszkéz-oldali „kacska” próbálkozásokig.

Ehhez jött még, hogy délután-este már a juniorválogatottunkkal gyakoroltak a lányok, mert ahogy Merész András szövetségi kapitány fogalmazott: ha maguk vannak, vagy túlságosan vigyáznak egymásra, vagy éppen túllelkesednek, azaz kell egy normális gyakorlópartner. A mester elmondta azt is, hogy részdemokráciát hirdetett, mivel évek óta együtt dolgozik már a játékosokkal, nagyjából kiismerték egymást, Merész például biztos benne, hogy nem lógós a társaság, ezért néhány sarokpontot meghatározva a játékosokra hagyta, mivel töltik a délelőtti tréninget. Ebből lett a rutinos tagok által „hívott” lövöldözés ilyen és olyan felállásban, blokkal és anélkül, miközben Tóth László center- és Klink Zoltán erőnléti edző egylevegős keresztbeúszásokat tartott a medencében, a bekkek oktatója, Németh I Zsolt pedig a világ végéről dobálta a zsákba a lasztikat – egyetlen hiba nélkül.

A céllövöldében neki is járna tehát az ajándék, de talán a győzelemmel is kiegyezik pénteken.

 

VÍZILABDA EB (MARGITSZIGET)
NŐK, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT

Nagy-Britannia–Hollandia 14.30
MAGYARORSZÁG–Görögország 17.30 (Tv: M1) – élőben az NSO-n

B-CSOPORT
Franciaország–Spanyolország 13.00
Oroszország–Olaszország 16.00

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Görögország 1 1 9–7 2 3
2. Hollandia 1
1
12–11 1 3
3. Magyarország 1
1
11–12 –1 0
4. Nagy-Britannia 1 1 7–9 –2 0
A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Olaszország 1 1 14–4 10 3
2. Oroszország 1 1 10–9 1 3
3. Spanyolország 1 1 9–10 –1 0
4. Franciaország 1 1 4–14 –10 0

 

Jegyvásárlás: jegyed.hu

AZ NSO AJÁNLJA:
MENETREND, A TORNA PROGRAMJA

A FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT EB-KERETE, PORTRÉK

A NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT EB-KERETE, PORTRÉK
JEGYRENDELÉS AZ EB-RE (JEGYED.HU)
AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG HIVATALOS HONLAPJA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik