Elhunyt Novák Ferenc, a Bp. Honvéd vízilabda-szakosztályának korábbi elnöke

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.07.05. 13:21
Életének 87. évében Érden elhunyt Novák Ferenc, a Budapesti Honvéd vízilabda-szakosztályának korábbi vezetője, az Érdi VSE egykori ügyvezető elnöke, edzője, szakosztályvezetője, az érdi labdarúgás és vízilabda felvirágoztatója – tudatta a szomorú hírt a Budapesti Honvéd SE.

 

Forrás: erdmost.hu

Novák Ferenc 1938. március 11-én Veszprémben született, kapusként a Ferencváros, majd 1952-től az Érd futballcsapatát erősítette. Sportolói pályafutása után az Érdi Városi Sportegyesületnél dolgozott edzőként 1978-ig, miközben 1972-től a Bp. Spartacus vízilabda-szakosztályánál is vállalt munkát, először intézőként, majd Érdről távozva szakosztályvezetőként.

Amikor 1998-ban összeolvadt a Spartacus és a Budapesti Honvéd, igazi sikercsapatot épített fel a Dózsa György úton. 2014-ig irányította a pólósokat, akik az ezredforduló utáni években sorozatban hat bajnoki címet nyertek, megnyerték az akkori legfontosabb európai sorozatot, a LEN Euroligát, illetve az európai Szuperkupát is. Emellé három Magyar Kupa-győzelmet is aratott a férfi szakosztály együttese.

A női csapat szintén három MK-t nyert az irányításával, 2006 és 2008 között sorozatban háromszor lett bajnok, 2006-ban LEN-kupa-győztes és LEN Szuperkupa-győztes.

Vízilabdás berkekben ő lett Feri bácsi, akit mindenhol tiszteltek, szerettek felnőtt olimpiai bajnokok, más klubok vezetői és a gyerekek is – írja róla a Honvéd Facebook-oldala.

Érden létrehozta a Honvéd utánpótlásbázisát, 2018-ban a város díszpolgára, 2021-ben a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play életműdíjasa lett.

Novák Ferenc temetésére 2024. június 13-án, 11 órától az érdi Ercsi úti temetőben kerül sor.

Fotó: erdmost.hu

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik