Vízilabda: további négy évig Madaras Norbert marad a szövetség elnöke – hivatalos

PATAI GERGELYPATAI GERGELY
Vágólapra másolva!
2024.10.12. 14:53
Madaras Norbert (balra) folytatja a munkát az MVLSZ élén (Fotó: waterpolo.hu)
Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ), a küldöttek további négy évre Madaras Norbertet választották meg elnöknek – közölte szombaton a szövetség hivatalos honlapján. Az elmúlt két évben a sportág élére álló olimpiai bajnok bemutatta a magyar vízilabda jövőjét 2032-ig meghatározó sportágfejlesztési stratégiát, amelyet a plénum egyhangúlag támogatott.

FENNTARTHATÓSÁG, UTÁNPÓTLÁS, EREDMÉNYESSÉG, NÉPSZERŰSÉG. A Magyar Vízilabda-szövetség hosszú távú, nyolcéves sportágfejlesztési stratégiája erre a négy pillérre építkezik – a részleteket Madaras Norbert prezentálta a Duna Arénában rendezett szombati tisztújító közgyűlésen.

A szervezet elnöke ismertette az elmúlt két év eredményeit, kiemelte, hogy az anyagi helyzet rendeződött, tőkeerős szponzorok támogatják a sportágat. A korosztályos csapatok rendkívül eredményesen szerepeltek az elmúlt időszak világversenyein, a tehetségek fejlődését elősegítendő írásos és videós szakmai anyagok kidolgozása zajlik, amelyek a vízilabda alapjainak helyes technikai kivitelezését ismertetik.

A távlati cél a komplex sportanalitikai rendszer létrehozása, amely a mesterséges intelligencia segítségével a játék minden szegmensében naprakész adatokat szolgáltat. A diagnosztikában hiánypótló beruházás a Dagály fürdő területén létesített egészségügyi központ.

„Amikor két éve elnökké választott a közgyűlés, sejtettem, hogy nem lesz könnyű feladatom. Valóban életem legnehezebb vállalása volt, de élveztem – kezdte beszámolóját Madaras Norbert. – Az elmúlt két év példátlanul sikeresen alakult az utánpótlásban, míg a felnőtteknél nagy kihívást jelentett, hogy nyolc hónap alatt három világversenyt rendeztek. A legfontosabb esemény természetesen az olimpia volt, sajnos a csapataink nem szereztek érmet, az elnökség azóta két ülésen igyekezett levonni a tanulságokat. Kiegyensúlyozott a mezőny, apróságok döntenek minden mérkőzésen, ezért még jobban össze kell hangolni a klubok, a válogatottak és a szövetség tevékenységét.”

Az elnöki tájékoztatót követően a közgyűlés egyhangúlag megválasztotta a kihívó nélkül induló Madaras Norbertet, aki így további négy évig irányíthatja a Magyar Vízilabda-szövetséget. A szervezet társelnöke továbbra is Beck György lesz, alelnöknek Gergely Istvánt és Molnár Tamást választották meg. Titkos szavazásra csupán az elnökségi tagok választásánál került sor, ugyanis heten pályáztak öt tisztségre.

Elnök: Madaras Norbert. Társelnök: Beck György. Alelnök: Gergely István, Molnár Tamás. További elnökségi tagok: Biros Péter, Dala Tamás, Faragó Tamás, Kis Gábor, Kovács István, Lovas Péter, Lukács Gergely, Nyíri Zoltán, Székely Bulcsú, Tóth Sándor, Zantleitner Krisztina. Társadalmi elnök: Hegedüs Éva
A MAGYAR VÍZILABDA-SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGE, 2024–2028

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik