NB II: súlyos sérülése után két góllal és gólpasszal tért vissza az ETO fiatal támadója

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.19. 14:00
null
Farkas Balázs Kesző itt még a rehabilitáció folyamatában (Fotó: eto.hu)
Farkas Balázs Kesző, a labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC Győr saját nevelésű játékosa még a bajnokság kezdete előtt szenvedett súlyos sérülést. A támadó kénytelen volt kihagyni szinte a teljes idényt, de a műtét és a rehabilitáció után már egy ideje a társakkal készült, az előző hétvégén pedig két gólt szerzett és gólpasszt adott az NB III-as második csapatban a ZTE II ellen 4–1-re megnyert meccsen.

A 22 éves Farkas Balázs Kesző nagyon kemény időszakot hagyott maga mögött.

Június végén sérültem meg, majd július tizenkettedikén műtöttek meg – kezdte a klubhonlapon Farkas Balázs Kesző. – Néhány nappal később már el is kezdhettem a gyógytornát Forrás Fernandával, amit ezúttal is köszönök neki, hiszen ő az elejétől kezdve végig kísért az úton. Először azon volt a hangsúly, hogy a térd mozgástartományát napról-napra, hétről-hétre növelni tudjuk. Ez a kötelező és unalmas része volt a gyógytornának, mivel itt mindig ugyanazt végeztük el. A súlyzós edzéseknél már volt egy kis változás, ugyanis elkezdhettük a láb stabilizálását és visszaerősítését, hogy felkészítsük arra, hogy milyen lesz vele futni, kisebb mozgásokat végezni. Ez is hosszabb folyamat volt, és rengeteg munkát igényelt.

Ezután következett egy nagyobb ugrás a rehabilitáció során, hiszen december végén, január elején következtek az egyenes vonalú futások és a térd fokozatos terhelése.

„Szerencsére ebben a fázisban is panaszmentes voltam, minden a terv szerint zajlott – ecsetelte Farkas. – Akkor már kezdtem azt érezni, hogy látom a fényt az alagút végén! Februárban már elkezdhettem a csapattal is mozogni, illetve labdás edzéseket végeztem. Emeltük a fizikai terhelést, márciusban pedig teljesen visszaállhattam a társaim közé.”

Az előző hétvégén aztán eljött a visszatérés ideje, Farkas Balázs az ETO Akadémia NB III-as együttesének színeiben ismét magára ölthette a zöld-fehér mezt.

Több mint másfél év után húzhattam ismét magamra az ETO mezét, ami nagyszerű érzés volt, az pedig már csak hab volt a tortán, hogy gólokkal és gólpasszal tudtam zárni a ZTE II ellen 4–1-re megnyert mérkőzést – folytatta a támadó. – Szeretnék még idén odakerülni az első csapat keretébe, majd a pályán lenni és segíteni a társakat a közös cél elérésében. Tudjuk, hogy győzelmi kényszerben vagyunk, de úgy gondolom, ez a keret képes rá, hogy kiharcolja a feljutást.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik