Konferenciadöntőben a Memphis és a Miami!

Vágólapra másolva!
2013.05.16. 11:43
null
Joakim Noah a torkánál fogva sem tudta megállítani LeBron Jamest (Fotók: Reuters)
Csütörtökre virradóra két, a maga nemében meglepő eredmény született az észak-amerikai profi kosárlabdaliga rájátszásának második körében, ugyanis a Memphis Grizzlies végig vezetve, sorozatban negyedszer gyűrte le a nyugati első kiemelt Oklahoma City Thundert, és ezzel be is jutott a főcsoportdöntőbe, míg a Miami Heat saját közönsége előtt is borzasztóan megszenvedett a Chicagóval, ám végül kiejtette a Bullst, szintén zsinórban négy győzelmet begyűjtve. Ebben a párosításban összességében érvényre jutott a papírforma, még ha a vártál lényegesen nehezebben is adta meg magát az ötödik kiemelt. Jöjjenek a részletek!
Miami Heat (1.)–Chicago Bulls (5.) 94–91

Amikor 22-4-re vezetett a Heat alig néhány perc után, akkor senki sem gondolta, hogy még bajban is lehet a Miami ezen az estén, pedig Nate Robinson villámgyorsan rendbe szedte a többieket, és visszanyerte saját önbizalmát is, az ő extra tripláival, valamint Carlos Boozer (26 pont, 14 lepattanó) talán legjobb játékával ebben a sorozatban olyannyira talpra állt a Bulls, hogy a félidőben már négy ponttal a Thibodeau-tanítványok vezettek.

A fordulást követően a Dwyane Wade-et végül bevető Miami egy darabig csak próbálkozott a fordítással, ugyanis nagyon elkapták a fonalat a chicagóiak, és védekezésben is fegyelmezettek voltak, valamint a sokági jegelt Rip Hamilton is 15 ponttal szállt be a kispadról, így a Rose, Hinrich, Deng trió nélkül is úgy nézett ki, célba érhet a Bulls.

Ám a 23 pontos, hét lepattanót szerző, nyolc gólpasszt kiosztó LeBron James és társai az utolsó negyed derekán védekezésben ritmust váltottak, és szereztek néhány könnyed kosarat, aminek eredményeként ötpontos előnyre tettek szert két perccel a végső dudaszó előtt. Innen már csak kétszer három-három egységnyire tudott felkapaszkodni a Chicago, amely az utolsó pillanatokban több egyenlítési kísérletet is elpuskázott, így emelt fővel, de vesztett, ezzel elbúcsúzott a további küzdelmektől. A Heat várhatja a Pacers és a Knicks csatájának végét, ugyanis ezen párharc győztesével vívja a konferenciadöntőt, méghozzá a pályaelőny birtokában.

A Heat legjobb dobói: L. James 23, Wade 18, Bosh 12
A Bulls legjobb dobói: Boozer 26, N. Robinson 21, J. Butler 19
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1, a Miami javára.


Oklahoma City Thunder (1.)–Memphis Grizzlies (5.) 84–88
A Memphis alaposan meglepte a kiesés elől menekülő OKC-t, ugyanis a harmadik negyedben úgy látszott, eldönti a csatát az ötödik kiemelt, mert előnye folyamatosan 15 pont körül mozgott. Ekkor még volt egy válasza a nyugati alapszakaszgyőztesnek, Derek Fisher újra megmutatta, mennyit ér a rutin, Kevin Durant (21 pont, nyolc lepattanó, hat gólpassz) kicsit visszafogottabb produkciója ellenére is a hátán vitte csapatát, Serge Ibaka végre egy 17 pontos, nyolc lepattanós, három blokkos teljesítménnyel rukkolt ki, a sérült Russell Westbrookot meglepően jól helyettesítő Reggie Jackson (16 pont, kilenc lepattanó, öt gólpassz) pedig megadta azt az extrát, amivel visszaszerezhette reális esélyeit a Thunder.

Serge Ibaka kipontozódott, majd csapata is kiesett
Serge Ibaka kipontozódott, majd csapata is kiesett

Ugyanakkor a hajrában időben ébredt a 28 pontos, 14 lepattanós dupla duplával kirukkoló Zach Randolph fémjelezte vendéggárda, és mindig volt válasza a Grizzliesnek, így nem tudta átvenni a vezetést a tavalyi finalista. A végére így is maradtak izgalmak, hiszen Randolph kétpontos előnynél mindkét büntetőjét kihagyta, így Durant egy viszonylag tiszta középtávolival még hosszabbításra menthette volna a rangadót, ám célt tévesztett. A Hollins-legénység diadalittasan távozhatott a parkettről, és a Spurs–Warriors párharc győztesével vívja a főcsoportdöntőt, amely szinten ez a klub korábban sosem járt.

A Thunder legjobb dobói: Durant 21, Ibaka 17, R. Jackson 16
A Grizzlies legjobb dobói: Z. Randolph 28, Conley 13, T. Allen 11
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1, a Memphis javára.


A nap hőse: Dwyane Wade, aki fájós térddel, összeszorított foggal hosszú idő után újra igazi vezér volt a pályán, még ha nem is hozott extra statisztikát. A maga 18 pontjával, illetve fontos kosaraival kulcsszerepe volt a Chicago legyűrésében.
A nap lúzere: Kevin Durant, aki most nem tudott megfelelni a várakozásnak. 21-ből ötös mezőnymutatóval jelentkezett azon az estén, amelyen csapata életben maradása volt a tét, ráadásul azt a dobást is kihagyta, amellyel megmenekülhetett volna a Thunder.

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS

Miami Heat (1.)–Chicago Bulls (5.) 94–91
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1, a Miami javára

NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
Oklahoma City Thunder (1.)–Memphis Grizzlies (5.) 84–88
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1, a Memphis javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik