NHL: a kiélezett szituációk specialistája okozta a bajnok vesztét St. Louisban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.29. 07:43
null
Jelenet a nap rangadójáról: a chicagói Johnny Oduya (27) megállítja T. J. Oshie-t, a St. Louis szélsőjét (Fotó: Reuters)
A mérkőzések felén vendéggyőzelem született, és ugyancsak a meccsek felén volt szükség ráadásra a döntéshez az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapra virradóra rendezett mozgalmas játéknapján. A legfordulatosabb csatát a St. Louis Blues nyerte meg 6–5-re a címvédő Chicago Blackhawks ellen.

 

A Chicago háromszor épített kétgólos előnyt csoportbeli legnagyobb riválisa, a St. Louis otthonában (2–0, 3–1, 5–3), ám a harmadik periódus utolsó négy percében kicsúszott kezéből a győzelem. Vlagyimir Taraszenko és Patrik Berglund 1:17 perc alatt ütött egy-egy góllal egyenlített, majd a gól nélküli hosszabbítás után jött a szétlövés, amelynek ötödik sorozatában Kevin Shattenkirk beütötte a hazaiak győzelmét jelentő gólt. A védő az idén egyszer már döntötte el így a két csapat meccsét – áprilisban a hetedik sorozatban vitte be a döntő találatot. A hazaiak a legponterősebb játékosuk, a sérült Alexander Steen nélkül érték el a diadalt.

A Phoenix igencsak megdolgoztatta az Anaheimet, a hajrában kétgólos hátrányból visszajőve hosszabbításba vitte a meccset, de végül kikapott. A győztes találatot az addig egy-egy gólt és asszisztot elkönyvelő Saku Koivu vitte be a ráadás első percében. A Kacsák sorozatban a tizedik meccsüket nyerték meg (franchise-rekord), és utolérték a Chicagót a ligatáblázat élén (61-61 pont).

Elsősorban a szintén két gólig és egy gólpasszig jutó Mike Fisher érdeme, hogy a Nashville véget vetett öt mérkőzés óta tartó vereségszériájának. A hajrágólok meccséből 26.4 másodperc volt hátra, amikor Fisher másodszor is bevágta a pakkot a Los Angeles kapujába.

A sérüléséből felépülő, 11 mérkőzést kihagyni kényszerülő pontfelelős, Henrik Zetterberg góllal járult hozzá ahhoz, hogy a Detroit legyőzze a Floridát, és folytassa jó sorozatát. Egy gyengébb periódus után a Red Wings négy meccsből hármat megnyert, és ebben a szezonban először legyűrte a Pantherst.

Michael Raffl NHL-karrierje során először vett részt szétlövésben, és ha már feladathoz szólították, eredményesen végrehajtotta azt, vagyis győzelemhez segítette a lendületben lévő Philadelphiát Edmontonban. A sikerhez az is kellett, hogy Wayne Simmonds sorozatban a harmadik meccsén is két gólt üssön; a Flyersben legutóbb Reggie Leach produkált hasonlót, még 1981-ben.

Cory Schneider 30 védéssel járult hozzá ahhoz, hogy a New Jersey legyűrje az Islanderst két gyengélkedő csapat meccsén. Az Ottawa azonnal visszavágott a Bostonnak a pénteki sima vereségért – az 5–0 után ezúttal nagy csatát vívott a két csapat, Bobby Ryan öt perccel a vége előtt döntött. Tampában Lars Ellen ütötte a szétlövés egyetlen gólját, az addig 23-szor védő Carey Price mindhárom hazai kísérletet védte – a Montreal legyűrte a Lightningot a csoportrangadón.

NHL, ALAPSZAKASZ
Ottawa Senators
–Boston Bruins 4–3 (2–1, 1–1, 1–1)
Tampa Bay Lightning–Montréal Canadiens 1–2 (0–0, 1–1, 0–0, 0–0, 0–1), szétlövés után
Florida Panthers–Detroit Red Wings 3–4 (0–2, 2–0, 1–2)
New York Islanders–New Jersey Devils 1–2 (0–1, 0–0, 1–1)
St. Louis Blues–Chicago Blackhawks 6–5 (1–3, 2–1, 2–1, 0–0, 1–0), szétlövés után
Nashville Predators–Los Angeles Kings 3–2 (1–0, 0–1, 2–1)
Anaheim Ducks–Phoenix Coyotes 3–2 (1–0, 0–0, 1–2, 1–0), hosszabbítás után
Edmonton Oilers–Philadelphia Flyers 3–4 (2–0, 0–2, 1–1, 0–0, 0–1), szétlövés után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik