NBA: előnyben a Celtics, a Bucks, a Clippers és az OKC

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.22. 06:52
2024 NBA Playoffs- New Orleans Pelicans v Oklahoma City Thunder
Shai Gilgeous-Alexander remekelt a Pelicans ellen (Fotó: Getty Images)
Négy mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának 1. fordulójában helyi idő szerint vasárnap: kizárólag hazai győzelmek születtek, előnyt szerzett a Boston Celtics, a Los Angeles Clippers, a Milwaukee Bucks és az Oklahoma City Thunder is.

Keleten Jayson Tatum és Bam Adebayo külön meccsét hozta a Boston és a Miami összecsapása, előbbi 24 pontig, hat lepattanóig és három asszisztig jutott, utóbbi 23 pont mellett tíz lepattanót és ugyanannyi asszisztot vállalt magára. Ebből végül a hazai együttes jött ki jobban, s győzött egy alapvetően sima meccsen 114–94-re a párharc első felvonásán.

A főcsoport másik találkozóján az Indianánál hiába dobott 36 pontot és gyűjtött össze tíz lepattanót Pascal Siakam, ez is kevés volt a győzelemhez a Milwaukee otthonában. A hazaiaknál a 35 pontig jutó Damian Lillard volt a nyerő ember, leginkább az ő teljesítményének köszönhetően a Bucks került előnybe a párharcban.

Nyugaton a Los Angeles Clippers szoros meccsen verte meg a Dallas Maverickset. Pedig Luka Doncic 33 pontot szórt, és emellett összeszedett tíz lepattanót, ám ez is kevésnek bizonyult a második negyedben pazar formában dobó Los Angeles-i csapat otthonában. A gyenge első félidő után a harmadik negyedben ugyan elkezdett felzárkózni a Mavs ellenfelére, de már későn hajrázott, így nem tudta ledolgozni hátrányát.

Az Oklahoma City Thunder a játéknap legizgalmasabb meccsén szerzett előnyt nyugaton: a Pelicansnál egészen Jonas Valanciunas 20 lepattanót is összeszedett, a találkozó főhőse azonban Shai Gilgeous-Alexander volt, aki 28 pontja – ebben benne van az utolsó percben szerzett kosara is – mellett hat lepattanót és négy asszisztot is jegyzett. 

NBA
RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
KELETI FŐCSOPORT
Boston Celtics (1.)–Miami Heat (8.) 114–94
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–0
Milwaukee Bucks (3.)–Indiana Pacers (6.) 109–94
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–0
NYUGATI FŐCSOPORT
Los Angeles Clippers (4.)–Dallas Mavericks (5.) 109–97
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–0
Oklahoma City Thunder (1.)–New Orleans Pelicans (8.) 94–92
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik