Elias nyolcadik mesterhármasa végzett a Flyersszel

Vágólapra másolva!
2011.04.02. 12:16
null
Elias joggal ünnepel – az ő parádés teljesítménye nagyban hozzájárult a Devils sikeréhez <br />(Fotó: Action Images, archív)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 166. játéknapján a Philadelphia 4–2-es vereséget szenvedett a New Jersey Devils vendégeként, a Keleti főcsoport listavezetője egy nappal korábban az Atlantától is kikapott. A bajnok Chicago a Columbus, a Colorado pedig a Phoenix otthonában nyert szétlövés után 4–3-ra.

A Keleti főcsoportban listavezető Philadelphia Flyers az egy nappal korábbi, Atlantától elszenvedett vereség után a New Jerseytől is kikapott. A Devils vezére, Patrik Elias volt, aki NHL-pályafutása nyolcadik mesterhármasával járult hozzá a 4–2-es sikerhez.

A rájátszásért harcoló, nyugaton jelenleg kilencedik Calgary fontos pontokat szerzett a St. Louis vendégeként, Jarome Iginla két góllal és egy assziszttal, Alex Tanguay egy találat mellett két gólpasszal járult hozzá a Flames 3–2-es sikeréhez. Iginla a megszerzett három pontjával immár 1000-nél tart NHL-pályafutása során, ő a 77. játékos a liga történetében, aki elérte ezt a határt.

A címvédő Chicagónak is hatalmas szüksége van a pontokra a rájátszásért folytatott harcban, ugyanis a Blackhawks jelenleg a még éppen playoffot érő 8. helyen áll a Nyugati főcsoportban és csak három ponttal előzi meg a Calgaryt. Éppen ezért a bajnoknak nagyon kellett a győzelem a Columbus ellen.

A Chicago jól is kezdett, az első játékrészben már 2–0-ra vezetett, de a harmadik játékrészre fordítottak a hazaiak, és ha nincs Bryan Bickell gólja, akkor kikap a Blackhawks, így viszont jöhetett a hosszabbítás, majd a szétlövés, amely során csak a chicagói Viktor Stalberg talált a kapuba, ezzel nyertek a vendégek. A Colorado is szétlövés után győzött 4–3-ra a Phoenix ellen.

NHL
ALAPSZAKASZ, 166. JÁTÉKNAP
Columbus Blue Jackets–Chicago Blackhawks 3–4 – szétlövéssel
New Jersey Devils–Philadelphia Flyers 4–2
St. Louis Blues–Calgary Flames 2–3
Phoenix Coyotes–Colorado Avalanche 3–4 – szétlövéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik