Fülöp sokáig kételkedett, de most már érzi, helye van Angliában

Vágólapra másolva!
2008.12.20. 13:20
A Premier League hétvégi, 18. fordulójában egy „magyar rangadóra” is sor kerülhet, hiszen Fülöp Márton csapata, a Sunderland Halmosi Péteréhez, a Hull Cityhez látogat. A válogatott kapus a találkozót megelőzően a The Northern Echo című lapnak nyilatkozott: elmondta, hosszú hónapok után végre úgy érzi, helye van Angliában.
Fülöp a Manchester United ellen is helyt állt
Fotó: Action Images
Fülöp a Manchester United ellen is helyt állt
Fülöp a Manchester United ellen is helyt állt
Fotó: Action Images
Fülöp a Manchester United ellen is helyt állt

„Amikor hónapokig a kispadon ültem, folyton azon gondolkodtam, hogy mit is keresek én Angliában, amikor Magyarországon vannak a barátaim, a családom, de az elmúlt hetek kiválóan sikerültek, és bízok benne, hogy ez folytatódni fog” – mondta a The Northern Echo című lapnak Fülöp Márton, aki a Sunderland első számú kapusává vált, mióta Roy Keane helyett Ricky Sbragia irányítja a csapatot.

„A nyáron mindenképpen távozni akartam a csapattól, mert úgy éreztem, hogy Craig Gordonnal szemben nincs esélyem a csapatba kerülésre Roy Keane-nél. Ezek után szinte el sem hiszem, hogy most hétről hétre a Premier League-ben szerepelhetek” – lelkendezett Fülöp.

A magyar kapus már a Keane felmondása utáni első meccsen, az MU ellen is remekül helytállt, hiszen csak az utolsó percben bekapott góllal kapott ki csapata 1–0-ra az Old Traffordon a bajnoktól, majd ezt követően, az előző fordulóban a Sunderland Fülöppel a kezdőben 4–0-ra nyert a West Bromwich ellen – ezek után nem is lehet kérdéses, hogy a mai Hull City elleni idegenbeli bajnoki is ő áll majd a kapuban. A kapus megjegyezte, a Hull eddigi szereplése (6. helyen áll az újonc) őt is meglepte, de ennek ellenére bízik a jó eredményben.

A találkozót „magyar rangadónak” is nevezhetnénk, hiszen a hazaiakat erősíti Halmosi Péter, ám kérdéses, hogy a középpályás mennyi lehetőséget kap majd a találkozón, ugyanis az elmúlt öt fordulóban mindig pályára lépett, de összesen csak 74 perc jutott neki.

Csapatából Halmosi Péter lépett legtöbbször csereként pályára, összesen tízszer. Kezdőként mindössze két találkozón játszott, de azokon a meccseken végigjátszotta a 90 percet.

Gera Zoltán csapata, a Fulham a Middlesbrough-t fogadja a szombaton, míg a 18. forduló rangadóját, az Arsenal–Liverpool mérkőzést vasárnap rendezik, a Manchester United–Wigan találkozóra később kerül sor a „vörös ördögök” klub-vb-kötelezettsége miatt.

PREMIER LEAGUE

18. FORDULÓ
Szombat, 16.00: Fulham–Middlesbrough (tv: Eurosport 2), Hull City–Sunderland, Bolton Wanderers–Portsmouth, Blackburn Rovers–Stoke City, 18.30: West Ham United–Aston Villa (tv: Eurosport 2)
Vasárnap, 14.30: West Bromwich Albion–Manchester City (tv: Eurosport 2), 16.00: Newcastle United–Tottenham Hotspur, 17.00: Arsenal–Liverpool (tv: Eurosport 2)
Hétfő, 21.00: Everton–Chelsea
A bajnokság állása itt tekinthető meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik