Mike Ashley már bánja, hogy megvette a Newcastle-t – hát még a drukkerek!

Vágólapra másolva!
2009.05.31. 11:55
Mint már hírt adtunk róla, Mike Ashley, a Newcastle United – szurkolók által – sokat támadott tulajdonosa kijelentette, hogy a lehető leggyorsabban szeretné eladni az elmúlt hétvégén a másodosztályba kiesett csapatát.
Elsétál a St. James' Parkból: Ashley (jobbra) eladja a Unitedet
Fotó: Action Images (archív)
Elsétál a St. James' Parkból: Ashley (jobbra) eladja a Unitedet
Elsétál a St. James' Parkból: Ashley (jobbra) eladja a Unitedet
Fotó: Action Images (archív)
Elsétál a St. James' Parkból: Ashley (jobbra) eladja a Unitedet

Erről Ashley a Sunday Timesnak adott interjújában beszélt, egyúttal komoly önkritikát is gyakorolt.

„Elvesztettem a pénzem, ráadásul pocsék döntéseket hoztam. Minél hamarabb el szeretném adni a klubot, hamarosan kinevezzük a tanácsadó testületet. Sohasem voltam szakember a klubvezetés terén, szurkoló voltam, igaz, annak gazdag. Már viszont az sem vagyok” – fogalmazott keserűen a „szarkák” elnöke.

Ashley Keith Harrist vagy a Rotschild Bank néhány szakemberét kéri meg, hogy minél hamarabb vevőt találjanak a másodosztályba visszacsúszott, patinás klubra. A Newcastle eladási ára százmillió font, harmincnégymillióval kevesebb annál, amennyit a tulajdonos fizetett érte két éve. Ráadásul az elmúlt szezonok során Ashley saját zsebből fizetett ki 110 milliót a United adósságainak rendezésére.

A szeptemberi szurkolói demonstrációk után Ashley 400 millióért vált volna meg a klubtól, de vevő nem akadt, a kiesés pedig jelentősen csökkentette a Newcastle értékét.

„Már bánom, hogy megvettem a klubot. Megpróbáltam a legtöbbet adni, amennyit tudok, de sajnos ez is kevésnek bizonyult. Mindenkitől bocsánatot szeretnék kérni” – mondta.

Balul sikerült pénzügyi manőverei és a gazdasági válság alaposan csökkentette a milliomos vagyonát: a Sunday Times Rich List szerint 1,4 milliárd fontról 700 millióra csökkent az Ashley rendelkezésére álló összeg.

Egy másik nagy múltú angol klub is tulajdonost válthat, kényszerből: Björgolfur Gudmundsson adósságai miatt az izlandi Straumur Bank és egy konzorcium veheti át a West Ham United irányítását. Gudmundsson 100, a klub 45 millió fonttal tartozik a bankoknak. Angol sajtóértesülések szerint a konzorcium két-három évig üzemeltetné a WHU-t, mielőtt eladná a londoni klubot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik