MU: A legjobb megoldás, ha Van der Sar hosszabbít - Schmeichel

Vágólapra másolva!
2011.01.15. 14:32
Címkék
Peter Schmeichel, a Manchester United legendás kapusa szerint az jelentené a megoldást az Edwin van der Sar közelgő visszavonulása miatt kapusgondok elé néző „vörös ördögök” számára, ha Sir Alex Ferguson meggyőzné a holland hálóőrt, ne vonuljon vissza.

„Számos jó kapus van a világon, aki megoldást jelenthetne a United számára, de szerintem akkor járna a legjobban a klub, ha Ferguson energiát nem kímélve megpróbálná meggyőzni Van der Sart, hogy még egy évig maradjon az Old Traffordon” – mondta Schmeichel, akinek 1999-es távozását követően az ausztrál Mark Bosnich és a világ- és Európa-bajnok Fabien Barthez sem volt képes kielégítően ellátni feladatát. Az amerikai Tim Howard sem jelentett tökéletes megoldást, de 2005-ben jött a Fulhamtől Van der Sar, aki sokadik virágkorát élve ismét biztos pont az MU kapujában.

Ferguson január 6-án szerződtette Anders Lindegaardot, Schmeichel honfitársát, aki az 1999-es BL-győztes szerint 26 éves kora ellenére nem elég érett a feladatra.

„Lindegaard nagyon tehetséges kapus, de még rejtély, hogy mit tud, hiszen viszonylag későn lett elismert, mindenki az elmúlt hat hónap alapján ítéli meg a képességeit. Mindenkinek lehet jó fél éve, Ferguson viszont tíz évre keres kapust, és még nem tudni, Anders mennyire képes kiegyensúlyozott teljesítményre” – mondta Schmeichel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik