Az Arsenal az MU, a Milan a City, a Celtic a Chelsea ellen nyert

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.28. 07:31
Gabriel Martinelli góljával nyert az Arsenal a Manchester United ellen (Fotó: Getty Images)
Számos angol élvonalbeli labdarúgócsapat vívott felkészülési mérkőzést magyar idő szerint szombaton késő este, illetve vasárnap hajnalban az Egyesült Államokban: a Chelsea 4–1-re kikapott a skót Celtictől, a Manchester City hiába vezetett, 3–2-es vereséget szenvedett az AC Milantól, az Arsenal a Manchester United ellen győzött 2–1-re, az Aston Villa három góllal alulmaradt az amerikai Columbus Crew-val szemben, míg a Wolverhampton kettővel nyert a West Ham ellen.

A skót Celtic nem kegyelmezett a Chelsea-nek, a zöld-fehérek Matt O’Riley (VIDEÓ ITT) és Furuhasi Kjogo (VIDEÓ ITT) góljával bő fél óra után már kettővel vezettek, majd a második félidőben Luis Palma (VIDEÓ ITT) és Mikey Johnston (VIDEÓ ITT) még az utolsó 10 perc kezdete előtt négygólosra növelte a különbséget, ami után a londoniaknak csak szépítésre futotta Christopher Nkunku (VIDEÓ ITT) értékesített büntetőjével, így 4–1-es vereséget szenvedtek.

A Manchester City az olasz AC Milannal a New York Yankees baseballcsapatának stadionjában csapott össze. Pep Guardioláék hiába szereztek vezetést a 10. percben Erling Haaland révén, a Milan Samu Chukwueze és Lorenzo Colombo két összjátéka után is eredményes volt az első félidőben. (VIDEÓ ITT ÉS ITT)

HAALAND GÓLJA

A City a második játékrész 10. percében James McAtee révén megint betalált (VIDEÓ ITT), de fordítani nem tudott, sőt, a labdát többet birtokló és valamivel veszélyesebben játszó olaszok a 78. percben szerzett Marco Nasti-góllal 3–2-re meg is nyerték a mérkőzést (VIDEÓ ITT).

Érdekesség, hogy a két csapat a szünetben mezt cserélt, hogy minél több szerelést tudjanak felajánlani jótékony célokra.

A játéknap „rangadóját” a kaliforniai SoFi Stadionban vívta az Arsenal és a Manchester United. A „vörös ördögök” már a 10. percben megszerezték a vezetést Rasmus Höjlund (VIDEÓ ITT) révén, de így sem volt nagyon sikeres az első félidő Erik ten Hagéknak, ugyanis egyrészt a 26. percben Gabriel Jesus egyenlített (VIDEÓ ITT), másrészt Höjlund mellett a Lille-től nemrég megvásárolt védőt, Leny Yorót is le kellett cserélniük sérülés miatt.

A második játékrészre mindkét szakvezető alaposan felforgatta csapatát, hiába próbálkoztak valamivel többet a manchesteriek, a meccset az Arsenal tudta behúzni Gabriel Martinelli 81. percben szerzett góljával (VIDEÓ ITT). 2–1

A Bajnokok Ligája-induló Aston Villa az MLS-ben szereplő Columbus Crew vendégeként nagyon sima, 4–1-es vereséget szenvedett, köszönhetően elsősorban Cucho Fernández első félidei mesterhármasának, míg a Wolverhampton Matheus Cunha egy és Rodrigo Gomes két góljával nyert 3–1-re Jacksonville-ben a West Ham ellen, melynek gólját Mohamed Kudus szerezte.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik