Eladja a Crystal Palace-tulajdonrészét, hogy beszálljon az Evertonba

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.08.23. 15:46
A Crystal Palace szurkolói már 2023 januárjában világgá kürtölték: nem bíznak John Textorban (Fotó: Getty Images)
John Textor, a Crystal Palace 45 százalékos tulajdonrészének amerikai birtokosa hivatalosan jelezte eladási szándékát, és azt, hogy az angol labdarúgó Premier League egy másik klubjában, az Evertonban akar részesedést vásárolni.

John Textor a témával kapcsolatos, május óta napirenden lévő sajtótalálgatásokat pontosítandó, illetve az újabbakat megelőzendő adott ki közleményt, amelyben egyértelművé tette, hogy tényleg el akarja adni a londoni klubban meglévő részesedését, és leginkább azért, hogy az Evertonnál kezdjen új vállalkozásba.

Az amerikai tulajdonos sikeresnek értékeli a Crystal Palace-nál 2021-ben kezdődő időszakát, és nem titkolja, hogy főrészvényesként a kezdeti 40, jelenlegi 45 százalékos tulajdonrészét növelni szerette volna, „mindent megtett”, hogy megvegye az egész klubot, de tulajdonostársaitól nem kapott választ. Ezt megelégelvén döntött úgy, hogy akkor ő bocsátja áruba a maga részét, és tényleg az Everton felé fordul.

A stadionépítést is bevállaló liverpooli klub nehéz éveket él, pénzügyi szabálytalanságok miatt pontlevonások nehezítették a bennmaradásért vívott – eddig sikeres – harcait. A jelenlegi tulajdonos, a brit-iráni üzletember, Farhad Moshiri régóta keres új tulajdonost, de az üzletkötésig egyik érdeklődővel sem jutott – és angliai sajtóhírek szerint természetesen a londoni szerepvállalását még nem lezáró Textorral is sok a megbeszélnivaló.

A multiklub modellben hívő, ezzel a saját csapatai szurkolóinak jelentős csoportjait maga ellen fordító amerikai üzletember belépése sem feltétlenül „életbiztosítás”, emlékeztet a BBC, utalván a L'Équipe minapi cikkére, amelyben a francia sportnapilap arról írt: a szintén Textor szárnyai alá tartozó Lyonnak százmillió eurót kell kasszíroznia a következő tíz napban az átigazolási piacon, hogy elkerülje a túlköltekezés miatti súlyos büntetést. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik