PL: Haaland megint betalált a nyitó fordulóban, a City simán nyert a Chelsea otthonában

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.08.18. 19:27
Haaland gólja (Fotó: Getty Images)
A Manchester City 2–0-ra legyőzte a Chelsea-t az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2024–2025-ös kiírásának 1. fordulójában.

A Manchester Citynek több alapemberét is nélkülöznie kellett a nyitó körben a Chelsea ellen: Phil Foden és Kyle Walker az előszezon nagy részét kihagyta a nyári Európa-bajnokság miatt, így csak a kispadon  kezdtek – előbbi a szünetben azért beállt –, a legnagyobb érvágást viszont a világklasszis szűrő, Rodri sérülése jelentette.

A másik oldalon bizakodóan várták az 1. fordulót, hiszen végre bemutatkozhatott az angol élvonalban a londoniak új menedzsere, Enzo Maresca.

Hiába kezdte támadóan a meccset a Chelsea, a 18. percben a City szerezte meg a vezetést – a tizenhatoson belül szerencsésen ért a labdába Bernardo Silva, aki így Erling Haalandot hozta helyzetbe. A norvég szűk területen megtartotta a labdát, majd Robert Sánchez mellett a kapuba lőtt. 0–1

Érdekesség, hogy Haaland eddig háromból háromszor betalált a Premier League első fordulójában.

Szűk húsz percet kellett várnunk a következő látványos jelenetre, ekkor Doku szánta el magát lövésre messziről, Sánchez kapus hatalmas bravúrral a léc fölé tolta a labdát. Az első félidő hajrájában  Nicolas Jackson bevágott közelről egy kipattanót, a gól azonban nem volt érvényes, mivel lesről indult Palmer lövésének pillanatában.

A második félidő elején Haaland és Jackson is elpuskázott egy-egy helyzetet, majd a 66. percben Rico Lewis betalált, de ez a találat sem maradt érvényes – a City kilencese felvágta Fofanát, mielőtt kiosztotta volna a gólpasszt. A Chelsea cseréi nem igazán ültek, a hazaiak alig dolgoztak ki helyzetet a szünet után. A rangadó a 84. percben dőlt el, amikor is Mateo Kovacic remek távoli lövéssel vette be a hazaiak kapuját – Sánchez még beleért a labdába, amely a jobb oldali kapufáról befelé pattant. 0–2

A hátralévő néhány percben nem láthattunk újabb helyzetet, a Manchester City magabiztos győzelmet aratott a Stamford Bridge-en.

ANGOL PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ, vasárnapi mérkőzések
Chelsea–Manchester City 0–2 (Haaland 18., Kovacic 84.)
Brentford–Crystal Palace 2–1 (Mbeumo 29., Wissa 76., ill. Pinnock 57.)
HÉTFŐN
21.00: Leicester City–Tottenham Hotspur (Tv: Match4)

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
Ipswich Town–Liverpool 0–2 (Diogo Jota 60., Szalah 65.)
Arsenal–Wolverhampton Wanderers 2–0 (Havertz 25., Saka 74.)
Everton–Brighton & Hove Albion 0–3 (Mitoma 26., Welbeck 56., Adinga 86.)
Kiállítva: Young (66., Everton)
Newcastle United–Southampton 1–0 (Joelinton 45.)
Kiállítva: Schär (28., Newcastle)
Nottingham Forest–AFC Bournemouth 1–1 (Wood 23., ill. Semenyo 86.)
West Ham United–Aston Villa 1–2 (Paquetá 37. – 11-esből, ill. Am. Onana 4., Durán 79.)
PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Manchester United–Fulham 1–0 (Zirkzee 87.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik