Budapest Maratoni Fesztivál: Garai Ágnes Szonja győzött a klasszikus távon

Vágólapra másolva!
2024.10.13. 13:23
Carlo Nenasto és Garai Ágnes Szonja (Fotó: Budapest Sportiroda)
A német Carlo Nenasto, valamint Garai Ágnes Szonja nyerte meg vasárnap a 39. SPAR Budapest Maratoni Fesztivál leghosszabb, klasszikus távját.

 

A szervező Budapest Sportiroda tájékoztatása szerint a női győztes – az ELTE SE-Sashegyi Gepárdok atlétája – 2:54:46 órás idővel ért célba azután, hogy tavaly harmadikként zárt 42.195 kilométeren a magyar fővárosban.

A kétnapos fesztiválon 30 ezer futó és városi túrázó vett részt, a vasárnapi maratonon mintegy 6400-an indultak. Az eseményre több mint 60 ezren látogattak ki a hétvégén. Megdőlt a külföldi résztvevők száma, mivel soha, semmilyen hazai sporteseményen nem volt még 6000 külföldi induló, ami a velük érkező rokonokkal, barátokkal, segítőkkel együtt több mint 15 ezer futóturistát és több mint 50 ezer vendégéjszakát jelent.

A szurkolóknak köszönhetően remek volt a hangulat az ELTE Lágymányosi Campusánál felállított rajt-cél területen, ahogy a váltópontoknál, Budapest hídjain és a Parlament előtt is. Zenekarok, szurkolói csoportok, rokonok és egyszerű érdeklődők figyelték a futók tömegét és tapsoltak a versenyzőknek.

Ott volt és szurkolt az indulóknak a rajtnál Szabó Nóra, a valaha volt legjobb magyar női maratonista is, aki éppen két hete döntötte meg újra a maraton országos rekordját és a 39. SPAR Budapest Maratoni Fesztiválon szombaton élete legjobb idejével nyerte a 10 kilométeres versenyt a nők körében.

Részt vett az ünnepélyes indításban Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára, Karácsony Gergely főpolgármester, valamint Máth István és Kocsis Árpád, a szervező Budapest Sportiroda vezetői is.

Nincs hatásosabb eszköz sportolásra buzdítani az embereket azoknál a mosolyoknál, boldog pillanatoknál, amelyeket a célban látunk. Ez a motiváció kell ahhoz, hogy minél többen kezdjenek el egészségesen élni, hiszen a sportnál, a rendszeres mozgásnál semmi sem hatásosabb eszköz az egészségünk megőrzése, egy mosolygós élet érdekében” – mondta Kocsis Árpád.

A MARATONI DOBOGÓSAI
FÉRFIAK
1. Carlo Nenasto (német) 2:28:35 ó
2. Vásárhelyi Máté (Castor SE) 2:29:37
3. Jenkei Péter (Vasas) 2:32:43
NŐK
1. Garai Ágnes Szonja (ELTE SE-Sashegyi Gepárdok) 2:54:46
2. Héléne Dassy (belga) 2:56:19
3. Kovács Éva Margit 2:57:59

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik