Védelem nélkül a hazai csapat

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2005.03.08. 21:52
Címkék
Képes lesz-e a tartalékos Leverkusen ledolgozni kétgólos hátrányát a tartalékos Liverpoollal szemben? Ez a kérdés a BL nyolcaddöntőjének statisztikailag leggyengébb párosításában.
A keddi játéknap előtt versenyben lévő 16 csapatból a Leverkusen a Bundesliga-hetedik helyével a leggyengébb, míg a második legrosszabb ebből a szempontból a Liverpool, amely a Premiership ötödik pozícióját foglalja el (érdekesség, hogy rajtuk kívül csak a Monaco és az Inter nem dobogós jelenleg a legjobb 16-ból).

Klaus Augenthaler, a Bayer edzője nem örülhetett mostanában, csapata a legutóbbi két bajnokiján csupán egy pontot szerzett. A Pool ellen ráadásul a védősor háromnegyede hiányozni fog - sérülés miatt Roque Juniorra, Juanra és Jens Nowotnyra sem számíthat az egykori kiváló söprögető. Augenthaler gondjait tetézi, hogy a Robson Ponte, Paul Freier duó eltiltás miatt nem szerepelhet. A Pool sincs sokkal jobb helyzetben, Djimi Traoré hátul, Xabi Alonso és Harry Kewell középen, Djibril Cissé, Florent Sinama-Pongolle és Neil Mellor elöl hiányzik sérülés miatt, míg a Fernando Morientes, Mauricio Pellegrino páros az UEFA szabályai miatt nem bevethető.

"Bár nem vagyunk bombaformában, esélyt ad nekünk, hogy a Liverpool sem bombaerős. Ha az első félidőt egygólos előnnyel zárjuk, továbbjuthatunk" - mondta Augenthaler. "Ha jól védekezünk, nem bukjuk el a párharcot, sőt, bármeddig eljuthatunk. Tavaly ilyenkor nem beszéltek a Monacóról és a Portóról, mindenki a Manchester Unitedet, a Juventust, a Real Madridot, a Milant és a Barcelonát emlegette. Az idén miért ne lehetnénk mi a Porto szerepében?" - tette fel a kérdést a túloldalon Rafael Benítez, aki a jelek szerint biztosra veszi a továbbjutást.

LEVERKUSEN (német) - LIVERPOOL (angol)
Az első mérkőzésen: 1-3
Leverkusen, 20.45
V: Sars (francia)
A várható kezdőcsapatok:
LEVERKUSEN: Butt - Callsen-Bracker, Ramelow, Placente - Castro, Schneider, Bierofka, Donovan, Krzynówek - Berbatov, Voronin
LIVERPOOL: Dudek - Finnan, Hyypiä, Carragher, Warnock - Riise, Gerrard, Hamann, Biscan - Luis García - Baro

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik