BL: Mourinho és Mancini is a helyzetek miatt kesereg

Vágólapra másolva!
2012.11.21. 23:25
A labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjának ötödik fordulójában Manchester City–Real Madrid rangadót rendeztek. A találkozó döntetlenre végződött, miközben a Borussia Dortmund idegenben kitömte az Ajaxot, így kiestek az angolok, továbbjutottak a spanyolok – a németek mögött. A két mester egyetért: nekik volt több helyzetük...

„Azt hiszem győzhettünk volna, rengeteg helyzetünk volt, de egyikből sem született meg második gólunk – nyilatkozta a mérkőzés végén José Mourinho, a Real Madrid mestere. – Ha úgy játszottunk volna a szünet után is, mint az első félidőben, megszerezzük a három pontot. De nem rúgtunk újabb gólt, az ellenfél pedig igen. Hallottam, kirúgták Roberto Di Matteót... Soha nem örülök, ha kirúgnak egy edzőt, mert ez velem is megtörténhet. Mindenki tudja, szeretem a Chelsea-t, mindig is szurkolni fogok neki. De ilyen a futball."José Mourinho, a Real Madrid mestere. – Ha úgy játszottunk volna a szünet után is, mint az első félidőben, megszerezzük a három pontot. De nem rúgtunk újabb gólt, az ellenfél pedig igen. Hallottam, kirúgták Roberto Di Matteót... Soha nem örülök, ha kirúgnak egy edzőt, mert ez velem is megtörténhet. Mindenki tudja, szeretem a Chelsea-t, mindig is szurkolni fogok neki. De ilyen a futball."

„Azért nem győztünk, mert Álvaro Arbeloát kiállították – füstölgött a spanyolok kapusa, Iker Casillas a lefújás után. – De a legfontosabb az, hogy továbbléptünk ebből a borzalmasan nehéz csoportból. Azt hiszem, elégedettek lehetünk."

„Nem játszottunk rosszul az első 45 percben sem, hiszen gólt lőhettünk volna, volt egy-két helyzetünk – védte a mundér becsületét a Manchester City menedzsere, Roberto Mancini. – A Real első helyzetéből betalált, de mi nagyot hibáztunk ekkor, öten nem tudtak két embert megfogni az ötösön belül. A szünet után beszorítottuk a spanyolokat. Nem győztünk, de nem kaptunk ki – nem úgy, mint a csoport első mérkőzésein. Azt hiszem, jövőre sokkal tapasztaltabbak leszünk. Jó a csapat, de sokat hibázunk. Azt hiszem, az Európa-ligát azért megcsípjük."

„Vezettünk Madridban és Amszterdamban is – mondta a lefújást követően a nem túl vidám Joe Hart, a Manchester City kapusa. – Hihetetlenül frusztráló érzés, hogy kiestünk. Nagyon jó csapatunk van, de meglepetést okoztunk saját magunknak, csúnya meglepetést. Egyszerűen nem tudtuk megtanulni meg a BL nyelvét. Most ócska kis gólt kaptunk, aztán a játékvezető engedte, hogy a spanyolok ellopjanak húsz percet a mérkőzésből. Miután áttértünk a háromvédős rendszerre, sokkal jobban ment nekünk, de mindez kevés volt ma este."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik