Bayern: Heynckes nem Guardiolához, hanem Cruyffhoz fordulna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.16. 14:25
Hangzatos kijelentés tett Jupp Heynckes, a német Bayern München vezetőedzője, aki csapatával a spanyol Barcelona elleni labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőre készül. A szakember elárulta: amennyiben Barca-ügyben kérdései lennének, nem a katalánok volt vezetőedzőjét, a müncheni kispadon őt követő Pep Guardiolát hívná fel, hanem Johan Cruyffot.

„Pep aligha szolgálna nekem fontos részletekkel, tekintve, hogy előző klubjáról van szó – nyilatkozta Heynckes a Wolfsburg elleni ma esti Német Kupa elődöntő előtt. – De különben sem hiszem, hogy nagy szükségem lenne rá, elég jól ismerem a spanyol futballt, így a Barcelonát is. Amennyiben mégis lenne kérdésem, akkor sem hozzá fordulnék, hanem Johan Cruyfhhoz, méghozzá azért, mert ő találta ki azt a rendszert, amelyben a Barcelona ma játszik.”Heynckes a Wolfsburg elleni ma esti Német Kupa elődöntő előtt. – De különben sem hiszem, hogy nagy szükségem lenne rá, elég jól ismerem a spanyol futballt, így a Barcelonát is. Amennyiben mégis lenne kérdésem, akkor sem hozzá fordulnék, hanem Johan Cruyfhhoz, méghozzá azért, mert ő találta ki azt a rendszert, amelyben a Barcelona ma játszik.”

Heynckes viccesen még annyit tett hozzá: ez olyan, mintha fordított esetben róluk valaki Franz Beckenbauernél, a tiszteletbeli elnöküknél érdeklődne, akinek a véleménye és a szakmai tudása a Bayern Münchennél a mai napig megkerülhetetlen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik