BL: „A foci legnagyobb kihívása. Meg kell vernünk egy olasz gárdát, amelyiknek az iksz is jó”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.17. 23:41
null
Klopp szerint Németországban senki sem hiszi el, hogy az olasz futball gyenge (Fotó: Reuters)
Szerda este a Borussia Dortmund hazai pályán fogadja a Juventust a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján, a hazaiak 2–1-es hátrányból várhatják a találkozót. Jürgen Klopp, a Ruhr-vidéki együttes vezetőedzője szerint csak remek teljesítménnyel ejthetik ki a torinóiakat.

„Ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájában továbbjuss, legalább az egyik meccsen kiemelkedően kell teljesítened, mivel az első mérkőzést elrontottuk, nekünk most ez a cél a visszavágón. Persze, ha már veszítesz idegenben, akkor kapj ki kettő egyre. Velünk ez történt, így nem rossz helyzetből várjuk a folytatást. Rajtunk múlik a továbbjutás – mondta Jürgen Klopp a keddi sajtótájékoztatón. – A labdarúgás egyik legnagyobb kihívása áll előttünk, meg kell vernünk egy olyan olasz csapatot, amelyiknek a döntetlen is jó.”

„Németországban senki sem hiszi azt, hogy az olasz foci gyenge lenne, a Juventusról főleg nem. Sok mindent elmond a torinóiakról, hogy tizennégy ponttal vezetik az olasz bajnokságot. Szinte mindig nyernek, lehet, hogy csak egy góllal, de mindig szállítják az eredményeket. Szervezettek és fegyelmezetten védekeznek majd. Nem kaphatunk gólt, bár ha betalálnak, azzal sem dőlt el semmi. Rendkívül erős és tapasztalt csapat a Juventus, de nem verhetetlen. Meg kell őriznünk a nyugalmunkat, elvégre is egy egy nullás győzelem is elég a továbblépéshez.”

„A Juventus–Dortmundról mindenkinek az 1997-es Bajnokok Ligája-finálé jut az eszébe. Csodálatos éjszaka volt, de ez most nem segít rajtunk. Az atmoszféra önmagában nem elég, teljesítenünk kell. Akkor van esélyünk, ha a kiváló környezet mellé kiváló játék is párosul. Azt mondtam a srácoknak, ha megnyerik a BL-t, akkor soha többé nem kell dolgozniuk, mint Michael Zorcnak és Lars Rickennek.” (előbbi a sportigazgató, utóbbi az utánpótlás-koordinátor – a szerk.)

Februárra jobb formába lendült a német bajnokságban nemrég még kieső helyen álló Dortmund, elhagyta a kiesőzónát, és egyesek már az európai kupaszereplést érő helyekről álmodoztak, amikor újfent megakadt a gépezet: két gól nélküli döntetlen követte az ősi rivális Schalke elleni kiütéses sikert. A nem túl acélos támadójáték nem aggasztja Kloppot, szerinte két meccs alapján nem lehet leírni őket.

„Még mindig tudjuk, hogyan kell gólt szerezni. Két hete még arról beszéltek az emberek, hogy elföldeltük a Schalkét, azóta nem találtunk be két meccsen (a HSV és a Köln ellen egyaránt 0–0-t játszott a Dortmund, mely legutóbbi négy tétmérkőzésén nem kapott gólt – a szerk.), és már megint arról van szó, hogy krízishelyzet van a csapatomnál. Ez így túlzott leegyszerűsítés” – tette hozzá Klopp.

„Izgalmas találkozó elé nézünk, biztos vagyok benne, hogy nem lesz gól nélküli döntetlen, bár örülnék, ha most tévednék. Ha tovább akarunk jutni, akkor mindenképpen be kell találnunk – latolgatta csapata esélyeit Massimiliano Allegri, a Juventus edzője. – Előnyből várjuk a visszavágót, de pontosan tudjuk, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk. Villámgyors játékosai vannak a Dortmundnak, pillanatok alatt kényelmetlen helyzetbe tudnak hozni. Technikailag makulátlan játékra lesz szükség a játékosaimtól, ha nyerni akarunk. Ki kell használnunk a németek gyengeségeit.”

„Mindig jó érzés visszatérni Dortmundba, az itt játszott mérkőzések mindig különlegesek. Rengeteg jó emlékem fűződik ehhez a stadionhoz. A szurkolók kilencven percen át tombolnak, ami a hazaiaknak ez óriási erőt ad, de az ellenfelet is motiválhatja, különösen akkor, ha számos tapasztalt veteránt tudhat a sorai között, mivel nekik nem idegen az ilyen pokoli atmoszféra” – mondta Gianluigi Buffon, a torinóiak kapusa.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
BORUSSIA DORTMUND–JUVENTUS
Dortmund
, Signal-Iduna-Park, 20.45 V: Mazsics (szerb)
Tv: Digi Sport 2. ÉLŐ, szöveges tudósítás az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 1–2

SZAVAZÁS

Melyik csapat jut tovább a BL negyeddöntőjébe?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik