BL: „Minden madridista együtt néz szembe a Juventusszal!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.12. 20:00
Massimiliano Allegri, a Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzője bejelentette, hogy Paul Pogba, a torinóiak francia sztárja bevethető a Real Madrid elleni szerdai Bajnokok Ligája-elődöntő-visszavágón, míg a blancók mestere, Carlo Ancelotti Karim Benzemáról és Gareth Bale-ről ejtett szót.

Allegri a torinói klub rajongói számára kedvező hírrel nyitotta a sajtótájékoztatót: „Paul Pogba jó állapotban van, holnap este jó eséllyel kezdőként lép pályára.”Allegri a torinói klub rajongói számára kedvező hírrel nyitotta a sajtótájékoztatót: „Paul Pogba jó állapotban van, holnap este jó eséllyel kezdőként lép pályára.”

Allegri szerint sokakat meglepett, hogy a Juventus az elődöntőig jutott, de ő a győzelemről álmodik.

„A Real Madrid elleni mérkőzés óriási lehetőség a számunkra, senki sem számított arra, hogy idáig eljutunk a Bajnokok Ligájában. Tiszta fejjel kell játszanunk, kilencvenöt percre vagyunk Berlintől, nem látom okát annak, hogy ne higgyünk az esélyeinkben. Minden edző legfontosabb célja az, hogy elhódítsa a BL-serleget – mondta Allegri. – Mindkét együttest egy álom vezérli, az egyetlen út a döntőbe jutáshoz az, ha játsszuk a futballt. Mindkét csapat sok gólt szerez, szórakoztató meccs elé nézünk holnap este.”

Allegri szórakoztató meccsre számít Madridban (Fotó: Reuters)
Allegri szórakoztató meccsre számít Madridban (Fotó: Reuters)

„A Real hátrányban van, jobban terheli a győzelmi kényszer, biztosan nem hagy nekünk sok területet. Okosan kell bánnunk a labdával, minél többet van nálunk, annál kevesebb lehetősége lesz a blancóknak a gólszerzésre. A védekezési taktikánk nem változik akkor sem, ha Karim Benzema játszik.”

A továbbjutás kiharcolásában kulcsfontosságú szerepe lehet a támadósornak, elsősorban az argentin Carlos Téveznek.

„Tévez fantasztikus labdarúgó, egyszerűen öröm nézni játék közben. Számos fontos gólt szerzett a Bajnokok Ligájában. Álvaro Morata az utóbbi időben stabilan jól teljesít, a jövőben még többre számíthatunk tőle.”

Gianluigi Buffon, a Juventus kapusa szerint a torinóiak nem bekkelhetnek a kiváló támadósorral rendelkező Real Madrid ellen.

„A Real elleni mérkőzés a büszkeségről szól mindannyiunk, a játékosok, az edzők, a stáb és a szurkolók számára a Juventusnál – mondta Buffon. – A Realnak annyi kiváló játékosa van elöl, hogy ha az előnyünket csak védekezve akarjuk megőrizni, akkor az este végén bánkódhatunk.”

Carlo Ancelotti, a Real Madrid mestere a keddi sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Karim Benzema felépült térdsérüléséből, és akár a kezdőcsapatban is helyet kaphat a Juventus ellen.

„Benzema százszázalékos, készen áll. Akár kezdhet is, de az is lehet, hogy csak a végén áll be. Kicsit több időre volt szüksége a felépüléshez, egy hónapja nem játszott, emiatt kételkedem egy kicsit, így nem állíthatom biztosan, hogy szerepel majd a kezdőcsapatban – folytatta Ancelotti. – Ha Benzema a csapatban van, akkor hatékonyabb a támadójátékunk, mivel ő nem tipikus csatár. Nemcsak gólokat szerez, hanem jobbá is teszi a társait.”

James a sajtótájékoztatón hallott először Bale ügynökének kritikájáról (Fotó: Reuters)
James a sajtótájékoztatón hallott először Bale ügynökének kritikájáról (Fotó: Reuters)

Az olasz szakember a Juventus ellen is számít Iker Casillasra, akit kifütyültek a szurkolók a Valencia elleni bajnokin. A legendás kapussal a következő idényben is számolnak Madridban, bár Ancelotti szerint Casillas döntésén múlik, hogy marad-e a királyi gárda alkalmazásában.

„Mindenki megérzi, ha a szurkolók kifütyülik, játékos is, edző is. Casillas tapasztalt kapus, aki hozzászokott már ehhez. Nem roppan össze, inkább motiválja őt a kritika – mondta az 55 éves edző. – Iker többször is megerősítette, hogy maradni szeretne. Mindannyian – a klub, a játékosok és én is – bízunk benne. Biztos pont a számunkra, bár végül neki kell meghoznia a döntést a jövőjét illetően.”

Ancelottit és a Real Madridot egy cél vezérli: a sorozat történetében először meg akarják védeni címüket. Az első akadály a Juventus, de az olasz bajnok legyőzéséhez a szurkolók támogatására is szükség lesz.

„Jól játszottunk az utóbbi néhány mérkőzésen, de a fontos pillanatokban nem koncentráltunk eléggé. Azt üzenem a játékosoknak és a szurkolóknak, hogy maradjanak nyugodtak. Arra kértem a fiúkat, hogy fokozott intenzitással és koncentrációval játszanak, mert nem hibázhatunk. A célunk, hogy ismét bejussunk a döntőbe, és történelmet írjunk – tette hozzá Ancelotti. – Minden szurkoló átérzi a szerdai találkozó fontosságát. Holnap a Bernabéunak és a játékosoknak eggyé kell válniuk. Minden madridista együtt néz szembe a Juventusszal.”

James Rodríguez, a Real Madrid kolumbiai középpályása szerint a türelem és a hatékonyság lesz a kulcs a szerdai találkozón.

„A Juventusnak számos kiváló labdarúgója van, a legjobb teljesítményünkre lesz szükség, ha tovább akarunk jutni. Tudjuk, hogy a torinóiak elsősorban védekeznek majd, így meg kell próbálnunk gólt szerezni, amikor lehetőségünk adódik. Türelmesen kell játszanunk, de szerencsére számos olyan játékosunk van, aki bármikor gólt szerezhet – mondta Rodríguez. – Az az álmom, hogy Bajnokok Ligáját nyerjek, és csak azon gondolkodom, hogy miként segíthetem a csapatot. Bárhova tesz az edző, én mindent megteszek azért, hogy nyerjünk. Remélem, holnap a Bernabéu közönsége lesz a tizenkettedik játékos, most nagyobb szükségünk van a szurkolók támogatására, mint valaha.”

Edzőjéhez hasonlóan a kolumbiai sztár is értetlenül áll Gareth Bale ügynökének kritikáját hallva.

„Most először hallok arról, hogy direkt nem passzolunk Bale-nek. Örülünk neki, hogy velünk van, elégedettek lehetünk a szezonbeli teljesítményével. Egységes csapat vagyunk.”

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Május 13., szerda
20.45: Real Madrid–Juventus (Tv: DIGI Sport1) – ÉLŐBEN AZ NSO-N!
Az első mérkőzésen: 1–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik