Kuramagomedov ezüstérmet szerzett az UWW-rangsorversenyen

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2024.06.07. 17:37
Kuramagomedov Murad (Fotó: Dömötör Csaba)
A 74 kilogrammos szabadfogású birkózó, Kuramagomedov Murad a második helyen zárt pénteken, a Polyák Imre–Varga János-emlékversenyen.

A viadal címvédője, Eb-ötödik helyezettünk, Kuramagomedov Murad (74 kg) jól kezdett péntek délelőtt, hiszen 3:0-ra legyőzte az Ázsia-bajnoki bronzérmes, kétszeres U23-as Ázsia-bajnok kirgiz Orozbek Toktomambetovot. A folytatásban nagyágyú következett, az olimpiai bronzérmes, kétszeres vb-harmadik és Ázsia-bajnok üzbég Bekzod Abdulrakhmonov személyében. Úgy tűnt, simán alakul az összecsapás, a rivális a második menet közepére 4:0-s előnyre tett szert, ám ekkor Kuramagomedov új erőre kapott, két levitellel, egy-egy kitolással és megnyert challenge-dzsel 6:4-re diadalmaskodott, ezzel bejutott az esti döntőbe, amelyben a másik üzbéggel, a korábban orosz színekben versenyző U23-as világ- és Európa-bajnok Razambek Jamalovval mérte össze tudását.

A rivális az első menetben passzivitási ponttal és levitellel 3:0-s előnyre tett szert, a második felvonásban Kuramagomedov nagyobb hőfokra kapcsolt, 3:2-re felzárkózott, de Jamalov felvette a ritmust, és újabb levitellel, valamint kitolással 7:3-ra nyert. Ez egyben azt is jelenti, hogy Kuramagomedov Murad ezüstérmet szerzett.

„Nem vagyok elégedett a második hellyel, ha a világbajnokságon értem volna el ezt az eredményt, az más kérdés lenne, de ezen a viadalon győznöm kellett volna – értékelt az elveszített döntőt követően Kuramagomedov Murad. – Egyébként megint fantasztikus volt itt birkózni, mindig örülök a magyar közönségnek. Nem voltam topformában, de igyekeztem megmutatni a legjobbamat, és azt hiszem, ez sikerült is. Ismerem Jamalovot, egy régióban születtünk, edzettünk is együtt. Ezúttal ő bizonyult jobbnak, de legközelebb visszavágok neki!”

Biztosak lehettünk abban, hogy 92 kilogrammban lesz magyar érmes, hiszen négyen indultak, Juhász Balázs és Angyal Krisztián mellett két grúz, a vb-bronzérmes, háromszoros Eb-harmadik Mijani Majszuradze, illetve Juza Cercvadze. Juhász és Angyal is kikapott mindkét grúztól, így a délutáni programban egymás között dönthették el, ki áll fel a dobogó harmadik fokára. A bronzérem végül Juhász Balázst illette meg, mivel 5:2-re legyőzte riválisát.

POLYÁK IMRE–VARGA JÁNOS-EMLÉKVERSENY, BOK-CSARNOK
Péntek 
Szabadfogás
74 kg. Döntő: Kuramagomedov–Jamalov (üzbég) 7:3
92 kg. Bronzmérkőzés: Juhász–Angyal 5:2

Korábban
Szabadfogás
74 kg. Negyeddöntő: Kuramagomedov–Toktomambetov (kirgiz) 3:0. Elődöntő: Kuramagomedov–Abdulrakhmonov (üzbég) 6:4.
86 kg. Negyeddöntő: Svelidze (grúz)–Mezei 12:2, Dauletbekov (kazah)–Püspöki 3:0.
92 kg. Csoportkör: Cercvadze (grúz)–Juhász 9:3, Majszuradze (grúz)–Juhász 10:0. Majszuradze (grúz)–Angyal 11:0, Cercvadze (grúz)–Angyal 8:0.

Női birkózás
57 kg. Negyeddöntő: Oliviera (brazil)–Bognár 11:1
59 kg. Csoportkör: Filipovics (ukrán)–Szabó 11:0, Kajumova (kazah)–Szabó 14:4, Glodek (lengyel)–Szabó 6:5-nél tus, Kuznyecova (kazah)–Szabó 12:2.
72 kg. Csoportkör: Bakbergenova (kazah)–Szabados 5:0, Szabados–Lecarpentier 6:2, Szabados–Nagy (szerbiai) 10:0. Jerkebajeva (kazah)–Felhő 10:0, Zablocka (ukrán)–Felhő 2:0-nál tus. Elődöntő: Szabados–Jerkebajeva (kazah) 8:6

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik