Zöldségekkel töltött gomba

Vágólapra másolva!
2018.06.04. 17:29
A gomba kiváló választás a gyors ételekhez. Változatosan elkészíthető, és minden évszakban kapható.

Hozzávalók:
6 nagyobb fej gomba (csiperke)
1 fej vöröshagyma
olívaolaj
1 db cukkini
1 db piros kaliforniai paprika
4-6 db koktélparadicsom

bors
oregánó
reszelt mozzarella sajt

Elkészítés:
A gombát megmossuk, a tönkjét eltávolítjuk. A hagymát apróra, a cukkinit, a paprikát és a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a cukkinit, a paprikát és a paradicsomot, sóval, borssal és oregánóval ízesítjük. Ha a cukkini és a paprika átpuhult, a gombafejeket megtöltjük a zöldségekkel. Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, majd kivesszük, megszórjuk a reszelt mozzarellával, visszatesszük a sütőbe, és 10-12 percig pirítjuk.

Miért ajánljuk?
A gomba kiváló fehérjeforrás, emiatt húspótlóként fogyaszthatjuk, továbbá gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. A súlycsökkentésben is segíthet, mivel alacsony a zsír- és kalóriatartalma.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik