Hozzávalók:
5 gerezd finomra vágott fokhagyma
½ csésze olívaolaj
15 dkg pancetta (olasz sonka)
30 dkg spagetti
petrezselyem
Elkészítés:
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd megpirítjuk benne a fokhagymát. Egy órán át állni hagyjuk, majd az olajból eltávolítjuk a fokhagymákat. A sonkát vékonyra vágjuk és egy külön serpenyőben megsütjük két kanál fokhagymás olajjal meglocsolva. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük a pancettával. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Miért ajánljuk?
A maratoni előtti étkezések a szénhidrátraktárak feltöltéséről szólnak. Ramsay azért szereti ezt a tésztát, mert könnyű elkészíteni, gyorsan megvan, és nem tartalmaz semmilyen krémet, vagy vajat.