Céklás rizottó

Vágólapra másolva!
2019.01.17. 11:29
A rizottó magas szénhidráttartalma miatt mindig nagyszerű választás a sportolóknak. Ez a céklás változat különösen jó egy verseny vagy nagyobb túra előtt. Zsírtartalma alacsony, viszont elegendő szénhidrát van benne.

Hozzávalók:
2 db egész cékla

1 fej vöröshagyma
1 tk fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 bögre rizs
1 dl fehérbor
0,5 l alaplé
1 dl céklalé

Elkészítés:
A céklát alaposan megmossuk, és kevés sóval vízben megfőzzük. A levéből félreteszünk kb. egy decit. A megfőtt céklát meghámozzuk, felkockázzuk. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a rizst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük fehér borral, majd amikor a bor elpárolgott, 2 merőkanál alaplevet öntünk hozzá. Folyamatosan kevergetjük, amikor a rizs magába szívta a levet, újból hozzáöntünk az alapléből egy keveset. Addig adagoljuk így, amíg el nem fogy az alaplé. Végül hozzákeverjük a rizshez a céklalevet és a céklát is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik