Sült csirkemell gombás rizottóval

User UserUser User
Vágólapra másolva!
2018.12.16. 09:47
A rizottó nagyszerű választás, ha állóképességi sportot űzöl. Ugyanúgy szénhidrátforrásként szolgál verseny vagy intenzívebb edzés előtt, mint egy tésztaétel. Ez a rizottó a szénhidrát mellett fehérjét is tartalmaz, a gomba és a csirke is kiváló fehérjeforrás.

Hozzávalók:
2 db csirkemellfilé
3 dkg vaj

bors
15 dkg gomba
5 dl zöldségleves alaplé
2 csésze rizottó rizs

Elkészítés:
Egy serpenyőben (sütőben is használható) felmelegítjük a vajat, majd rátesszük a csirkemellszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, és többször megfordítva mindkét odalát pirosra sütjük. Ezután serpenyőstül betesszük a 175 fokra előmelegített sütőbe, 20 percig sütjük.
A gombát megtisztítjuk, összevágjuk.
Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, beletesszük a gombát és a rizst, majd egy merőkanál alaplével felöntjük, és folyamatosan kevergetjük. Addig folytatjuk így az alaplével, míg el nem fogy és krémes nem lesz a rizottó. A tetejét reszelt parmezánnal megszórhatjuk, a sült csirkemellel együtt tálaljuk.

Legfrissebb hírek

Paradicsomos rizottó

Csupasport
2019.11.30. 09:24

Sonkás-gombás omlett

Csupasport
2019.11.10. 08:16

Spenótos-gombás tojáslepény

Csupasport
2019.04.28. 09:06

Céklás rizottó

Csupasport
2019.01.17. 11:29

Baconös-gombás tészta

Csupasport
2018.11.18. 09:34

Egyszerű gombás rizottó

Csupasport
2018.10.23. 14:18

David Beckham milánói rizottója

Csupasport
2018.08.10. 09:19

Zöldséges rizs, a kerékpárosok kedvence

Csupasport
2018.08.04. 11:08
Ezek is érdekelhetik