Hozzávalók:
10 dkg rizs
½ fej hagyma
1 tk olívaolaj
2 szál sárgarépa apróra vágva
15 dkg brokkoli
7 dkg zöldborsó
1 db salátacukkini szeletekre vágva
3 dl mandulatej
só
bors
curry
Elkészítés: A rizst egy lábasba tesszük, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk és lefedve 10-15 percig főzzük. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a curryt, majd az apróra vágott sárgarépát, a rózsáira szedett brokkolit, a cukkinit és a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük és 5-10 percig pároljuk. Az elkészült rizst hozzákeverjük a zöldségekhez, belekeverjük a mandulatejet és néhány percig főzzük még. Tálaláskor megszórhatjuk friss zellerlevéllel.
Miért ajánljuk?
Ez az étel tele van növényi fehérjével és összetett szénhidráttal, valamint egészséges zsírokkal. A rosttartalma is magas. Ez a rizottó ízletes regeneráló étel edzés után. A 2014-es ifjúsági olimpián aranyérmet szerző Barbora Prudková kerékpáros egyik kedvenc étele.