Sonkás-gombás omlett

Vágólapra másolva!
2019.11.10. 08:16
A tojás az egyik legkiválóbb fehérjeforrás, vitaminokban, ásványi anyagokban is gazdag. Viszonylag rövid idő alatt lehet belőle laktató fogásokat készíteni, ilyen például az omlett, amit zöldségekkel, sonkával is fel lehet turbózni,

Hozzávalók:
olívaolaj vagy kókuszolaj
2-3 fej gomba
10 dkg sonka
3 db tojás

bors

Elkészítés:
A felhevített olajon elkezdjük pirítani a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát. 4-5 perc után hozzáadjuk az összevágott sonkát, majd további 2-3 percig sütjük. Ezután kiszedjük egy tálba és félretesszük. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és a serpenyőbe öntjük. Ha kezd elválni az omlett széle, rászórjuk a megpirított gombát és sonkát, majd óvatosan összehajtjuk, és rácsúsztatjuk egy tányérra.

Legfrissebb hírek

Cristiano Ronaldo: különleges fehérjeturmix naponta, egy üveg pezsgő egész életre

Csupasport
2023.03.11. 18:09

Spenótos-gombás tojáslepény

Csupasport
2019.04.28. 09:06

Sült csirkemell gombás rizottóval

Csupasport
2018.12.16. 09:47

Fetasajtos, szárított paradicsomos omlett

Csupasport
2018.12.07. 10:40

Baconös-gombás tészta

Csupasport
2018.11.18. 09:34

Sonkás-borsós tészta

Csupasport
2018.11.12. 09:39

Egyszerű gombás rizottó

Csupasport
2018.10.23. 14:18

Gordon Ramsay sonkás tésztája futóknak

Csupasport
2018.10.10. 12:41
Ezek is érdekelhetik