Hozzávalók:
3-4 fej cékla
1 kisebb fej hagyma
½ csésze görög joghurt
¼ csésze ecet
2 ek eritrit, vagy nyírfacukor
só
víz
Elkészítés:
A céklákat megtisztítjuk, félbevágjuk, alufóliába csavarjuk és 180 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt megsütjük. A fóliát eltávolítva hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját. A hagymát apróra vágjuk és kevés olívaolajon megpároljuk. A joghurtot, ecetet, eritritet és a sót egy tálban összekeverjük, majd hozzákeverjük a hagymát. A cékla felét turmixgépbe, vagy aprítóba tesszük hozzáöntjük a joghurtos öntet felét, és annyi vízzel összeturmixoljuk, hogy krémessé váljon. A végén hozzáöntjük a cékla és a joghurt másik felét és fél percig turmixoljuk még. Tálaláskor megszórhatjuk dióval, vagy fetasajttal.