Egyszerű céklaleves

Vágólapra másolva!
2019.03.15. 13:55
Sok triatlonos kedvence a cékla. Mirinda Carfrae, többszörös Ironman világbajnok például rendszeresen ivott a versenyei előtt céklalevest. A cékla rendkívül egészséges, tele értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal.

Hozzávalók:
3-4 fej cékla
1 kisebb fej hagyma
½ csésze görög joghurt
¼ csésze ecet
2 ek eritrit, vagy nyírfacukor

víz

Elkészítés:
A céklákat megtisztítjuk, félbevágjuk, alufóliába csavarjuk és 180 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt megsütjük. A fóliát eltávolítva hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját. A hagymát apróra vágjuk és kevés olívaolajon megpároljuk. A joghurtot, ecetet, eritritet és a sót egy tálban összekeverjük, majd hozzákeverjük a hagymát. A cékla felét turmixgépbe, vagy aprítóba tesszük hozzáöntjük a joghurtos öntet felét, és annyi vízzel összeturmixoljuk, hogy krémessé váljon. A végén hozzáöntjük a cékla és a joghurt másik felét és fél percig turmixoljuk még. Tálaláskor megszórhatjuk dióval, vagy fetasajttal.

Legfrissebb hírek

Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a cékláról

Csupasport
2023.10.06. 21:39

Sportolók kedvencei, avagy miben rejlik a szupererő? – 5 érdekesség a cékláról

Csupasport
2023.02.24. 09:14

Céklás muffin

Csupasport
2019.02.09. 08:55

Céklás rizottó

Csupasport
2019.01.17. 11:29

Diós-sajtos céklasaláta

Csupasport
2018.12.13. 10:21

Zöldségchips, ami egészséges és finom is

Csupasport
2018.06.06. 13:38
Ezek is érdekelhetik