1. Jót tesz a szívnek
Az édesburgonyának magas a B6-vitamin tartalma, emellett gazdag káliumban is, ezáltal védi a szívet. A kálium jó hatással van a magas vérnyomásra. A B6 pedig segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.
2. Erősíti a csontokat
Az édesburgonyában megtalálható a D-vitamin is. Az emberek többsége D-vitamin-hiánnyal küzd, pedig ez a vitamin erősíti a csontokat, a fogazatot, és jó hatással van a pajzsmirigy működésre is.
3. Növeli az energiát
Az édesburgonya nagyon jó szénhidrátforrás. Lassan felszívódó szénhidrát, glikémiás indexe alacsony, így fogyasztása után nem ingadozik a vércukorszint, és hosszabb távon eltelít. Csökkenti az éhségérzetet.
4. Tele van antioxidánssal
A narancssárga édeskrumpli tele van bétakarotinnal, ami erős antioxidáns. Az antioxidánsok szervezetünk fontos alkotóelemei, erősítik az immunrendszert, segítenek a rák megelőzésében.
5. Sokféle módon elkészíthető
Az édeskrumplit elkészíthetjük főzve köretnek húsok mellé. Pürésíthetjük, süthetjük. Készíthetünk belőle chipset is, de kiváló kiegészítő salátákba is.